ADAC nameštao rezultate takmičenja za automobil godine

Iz najvećeg nemačkog auto-kluba priznali su da su lažirali podatke o broju glasova u svom tradicionalnom izboru za automobil godine u Nemačkoj, zbog malog odziva čitalaca koji su učestvovali u anketi.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 21.01.2014.

15:18

Default images

Šef za komunikacije u ADAC-u, Mihael Ramšteter, priznao je da je on taj koji je povećao broj glasova, zbog čega je u petak podneo ostavku na tu funkciju.

U anketi u kojoj su učestvovali čitaoci ADAC-ovog časopisa, za najbolji automobil u Nemačkoj u 2013. izabran je Volkswagen Golf. Iako sam pobednik nije toliko sporan, problematičan je broj glasova.

Naime, u obrazloženje nagrade stoji da je Golf osvojio 34.299 glasova, dok je Ramšteter saopštio da je u stvarnosti za ovaj model glasalo samo 3.409 čitalaca.

Nemački Zidojče cajtung otkriva da je Ramšteter lagao o broju glasova u najmanje još jednom slučaju, prilikom izbora za automobil godine 2012, kako bi, prema njegovim rečima, održao ugled nagrade u javnosti, koji bi bio poljuljan saznanjem o malom broju glasača koji su se odazvali u anketi.

S obzirom na skandal koji je izbio u Nemačkoj nakon njegovog priznanja, ispalo je da je učinio upravo suprotno, jer je potpuno kompromitovao ovo, donedavno veoma ugledno, priznanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: