Dacia priprema Duster pik-ap?

Rumunski proizvođač testira prototip pik-ap verzije modela Duster koji bi mogao da uđe u serijsku proizvodnju, piše sajt Autoindustry.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 18.12.2013.

11:21

Default images

Dacia je ranije najavila da nova generacija modela Logan neće imati svoju pik-ap verziju.

U međuvremenu, pojavile su se informacije da bi umesto tog automobila kupcima mogao da bude ponuđen Duster pik-ap.
Foto: Autoindustry
Prototip čije vam fotografije prenosimo zasnovan je na verziji Dustera pre redizajna, a izradila ga je lokalna kompanija Romturingia koja je specijalizovana za modifikovanje modela marke Dacia u automobile za posebne namene, kao što su vozila hitne pomoći i sl.

Kako piše rumunski sajt, uloga matične kompanije, Renault, sastoji se u pružanju tehničke podrške kroz centar Renault Technologie Roumanie.
Foto: Autoindustry
Duster pik-ap zamišljen je kao vozilo široke namene, sa dovoljno velikim otvorenim teretnim prostorom pozadi i terenskim sposobnostima, uključujući i pogon 4x4.

Kako bi imao veći prostor namenjen za utovar stvari, automobil ima samo prednji red sedišta. Teretni prostor je dugačak 1,7 m i može da preveze tovar težine do 400 kg.
Foto: Autoindustry
Više tehničkih detalja za sada nije poznato, kao ni informacija da li će Duster pik-ap ući u serijsku proizvodnju.

Pozivamo vas da u komentarima iznesete svoje mišljenje o ovom automobilu. Da li smatrate da Dacia treba da proizvodi Duster pik-ap?

Više fotografija ovog vozila pogledajte u našoj Galeriji.

Pogledajte kako izgleda Duster namenjen rumunskim oružanim snagama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: