Galerija: Maserati Ghibli

Maseratijeva gama odnedavno je proširena limuzinom Ghibli koja predstavlja jeftiniju i kompaktniju verziju modela Quattroporte i od koje italijanski proizvođač očekuje značajne prodajne rezultate.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 26.07.2013.

14:50

Default images

Međutim, na tržištu je očekuje snažna konkurencija u vidu limuzina kao što su BMW Serije 5 ili Mercedes E klase, ali i premijum automobila koji su namenjeni kupcima sa sportskim aspiracijama, u koje spadaju recimo Audi A7 Sportback i BMW Serije 6 GranCoupe.

Maserati će, uz konkurentnu cenu, igrati na kartu italijanskog šarma i tradicije vrhunskih sportskih automobila koji su zaštitni znak te kompanije.
Ghibli predstavlja novo poglavlje Maseratija u još jednom pogledu, s obzirom da je to prvi model ove marke koji će u ponudi imati verziju sa dizel motorom.

Biće to 3.0 litarski V6 turbo-dizelaš sa 275 ks (202 kW) i maksimalnim obrtnim momentom od 600 Nm. Uz pomoć ove pogonske jedinice Ghibli je u stanju da iz mirovanja do "stotke" ubrza za 6,3 sekunde.
Za tradicionaliste, koji ipak preferiraju benzinske motore, tu je 3.0 litarski V6 koji je dostupan u dve verzije. Slabiji razvija 330 ks (243 kW) i 500 Nm, a snažniji, u modelu Ghibli S, proizvodi 410 ks (301 kW) i 550 Nm.

Maserati Ghibli S u stanju je da od 0 do 100 km/h stigne za 5 s, pre nego što dostigne maksimalnih 285 km/h.
Sva tri motora su povezana sa osmobrzinskih automatskim menjačem koji je razvio ZF. Snaga se standardno šalje na zadnju osovinu, a kao opcija dostupna je i verzija sa pogonom na sve točkove.

Više fotografija Maseratija Ghibli možete pogledati u našoj Galeriji.

Pogledajte prve snimke vožnje Maseratija Ghibli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: