BMW X4 Concept na sajmu u Šangaju

BMW je objavio prve zvanične fotografije koncepta X4 na kojem će biti zasnovan novi, istoimeni krosover model.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 04.04.2013.

15:22

Default images

Nakon objavljivanja fotografija X4 Concepta, igra sa skicom anonimnog automobila na nemačkoj BMW Facebook stranici dobija više smisla.

O BMW-u X4 u martu je govorio i šef razvoja u toj kompaniji, Herbert Diess. On je tada saopštio da će se X4 proizvoditi u BMW-ovoj fabrici u Kaliforniji, kao i modeli X3, X5 i X6.

U suštini, u pitanju je manja verzija modela X6, koja će koristiti platformu aktuelnog BMW-a X3, a za izgled automobila zaslužan je glavni dizajner, Karim Habib.
Na osnovu prvih fotografija, vidi se da su dizajnerska rešenja za prednji i zadnji deo vozila delom preuzeta sa poslednje generacije Serije 3, dok X4 svojom siluetom podseća na skraćeni X6.

Koncept X4, koji je dugačak oko 4.648 mm, širok 1.915 mm, a visok 1.622 mm, po dimenzijama je vrlo sličan BMW-u X3, a zadržao je i jednako međuosovinsko rastojanje od 2.810 mm.
BMW nije precizirao koje pogonske agregate će koristiti budući serijski X4, a pretpostavlja se da će na raspolaganju biti četvorocilindrični i šestocilindrični benzinski i dizel motori iz palete modela X3.

BMW X4 Concept imaće premijeru 21. aprila, na predstojećem sajmu automobila u Šangaju. Prema najavi čelnika BMW-a, serijska verzija pojaviće se u prodaji 2014. godine.

Ako je suditi po uspehu modela X6, BMW X4 biće još jedan prodajni hit bavarskog proizvođača.

Pogledajte galeriju fotografija BMW X4 Concepta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: