Automobili

Petak, 08.02.2013.

11:02

Corvette kabriolet

Novi Chevrolet Corvette Stingray kabriolet imaće premijeru 5. marta na Sajmu automobila u Ženevi, saopštili su iz američke kompanije.

Izvor: B92

Default images

Nekoliko dana nakon premijere sedme generacije modela Corvette, na internetu su se pojavili renderi za koje se pretpostavljalo da prikazuju kabriolet verziju ovog Chevroletovog sportskog automobila. Iako su iz amerčkog proizvođača demantovali da je na slikama budući Corvette C7 kabriolet, nisu svi bili ubeđeni u to.

U međuvremenu, Chevrolet je priznao da priprema verziju sa otvorenim krovom i najavio da će se svetska premijera ovog automobila održati na predstojećem ženevskom auto-salonu.

"Prikladno je predstaviti novi Stingray kabriolet na svetskoj sceni u Ženevi, jer Corvette predstavlja Chevrolet širom sveta", kaže Suzan Dokerti, predsednik i generalni direktor Chevroleta i Cadillaca za Evropu.

"Corvette je ikona kojoj se dive čak i u zemljama u kojima nikada nije bila u zvaničnoj ponudi", objašnjava Dokerti. U ovom trenutku, klubovi vlasnika i ljubitelja Corvette automobila postoje u preko 100 zemalja. Ustvari, 58% od 1,1 milion obožavatelja koji su „lajkovali“ zvaničnu Corvette Facebook stranu žive van Sjedinjenih Država.
Corvette Stingray kabriolet ponudiće isti obim tehnologije, dizajna i performansi koji je u januaru u Detroitu predstavljen na kupe verziji, kažu u Chevtoletu.

"Svaki Corvette model je od početka dizajniran kao otvoren automobil", objašnjavaju u toj kompaniji i dodaju da se ni novi Stingray ne razlikuje u tome.

Chevrolet nije objavio detalje kao i ni zvaničnu fotografiju nove Corvette kabriolet, a više informacija očekujemo nakon svetske premijere ovog automobila.

Pročitajte više o kabriolet verziji nove Corvette.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: