Aktuelno 13

14.05.2024.

13:39

Oglasio se Nenad Jezdić nakon zabrane ulaska na KiM

Nakon što je ekipi predstave "Knjiga o Milutinu“ u produkciji Zvezdara teatra zabranjen prelazak administrativne linije sa Kosovom i Metohijom, oglasio se naš poznati glumac Nenad Jezdić.

Izvor: Novosti.rs

Oglasio se Nenad Jezdić nakon zabrane ulaska na KiM
Antonio Ahel/ATAImages

Podeli:

"Najblaže rečeno tužno!!! Nedopustivo je donošenje ovakve odluke, ko god da odlučuje, da li će se nešto igrati ili ne. Ovo nedelo je suštinska slabost i nemoć, a samo izgleda i čini se silno i to prema jednom pozorištu....necivilizacijski čin...antikulturni i antipozorišni. Ne dozvoliti Srbima ili bilo kome da prisustvuje izvođenju svog kulturnog, duhovnog i slavnog nasleđa kroz predstavu Knjiga o Milutinu, jeste odraz straha i panike, sreća pa je ova monodrama, na moju veliku radost i ponos, antiratna drama, radovalo bi me da i ljudi albanske populacije na Kosovu mogu da je poslušaju, budući da se Milutin ne svrstava ni u jednu ideologiju ili politiku, već samo postavlja ljudsku i moralnu dilemu, po pitanju svih naših nerazumevanja i stradanja, kako svog, tako i drugih naroda sa ovih prostora", izjavio je glumac, prenose Novosti.

"Knjiga o Milutinu je svakako, nešto najlekovitije što danas svi treba da čujemo, ali u atmosferi najveće stigmatizacije mog naroda, nekoliko decenija unazad, zabrana i granice za kulturu me nimalo ne iznenađuju. Sve u svemu izuzetno... primitivno!", naveo je glumac Nenad Jezdić.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: