Aktuelno 2

14.05.2024.

14:45

Megan i Hari umešani u finansijski skandal

Kalifornijski registar dobrotvornih organizacija i prikupljača sredstava proglasio je Fondaciju Arčvel, koju su osnovali princ Hari i Megan Markl, ''delikventnom'' jer nije podnela godišnju evidenciju.

Izvor: Tanjug

Megan i Hari umešani u finansijski skandal
EPA-EFE/AFOLABI SOTUNDE

Podeli:

Dobrotvornoj organizaciji je 3. maja poslato pismo u kojem se navodi da je fondacija ''navedena kao delinkventna“ zbog ''nepodnošenja potrebnih godišnjih izveštaja i/ili naknada za obnavljanje".

U pismu se navodi da je organizaciji koja je navedena kao delikventna zabranjeno da "traži ili isplaćuje dobrotvorna sredstva" i da njena registracija može biti "suspendovana ili opozvana", prenosi Skaj njuz.

Fondacija će nakon dostave evidencije biti obaveštena o količini kazne koju je potrebno da isplati. Kako se navodi, Fondacija Arčvel je poslala fizički ček koji nije stigao na adresu, nakom čega je poslat drugi kako bi se rešio problem.

Nakon nove provere, fondacija očekuje da će problem biti rešen, a da će se to videti u evidenciji kroz sedam dana. Ovu neprofitnu organizaciju su Hari i Megan osnovali 2020. godine, kako bi ''ujedinili lokalne i globalne zajednice, kroz činjenje i saosećanje'', navodi se na sajtu fondacije.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: