Aktuelno 25

14.05.2024.

8:36

Ovakva vozila ne smeju da uđu u Grčku! Na snazi novi zakon, evo šta obuhvata

Ukoliko planirate put u Grčku ovog leta, trebalo bi da obratite pažnju na novi zakon koji se tiče vozila koja smeju da uđu u ovu zemlju.

Izvor: Nikana.gr

Ovakva vozila ne smeju da uđu u Grčku! Na snazi novi zakon, evo šta obuhvata
Ilustracija,Shutterstock/ Nenad Nedomacki

Podeli:

Kako je na društvenim mrežama objavio specijalizovani sajt Nikana.gr, na snagu je stupio novi zakon Ministarstva pomorstva i Obalske straže koji se odnosi na prevoz automobila trajektom.

Novi zakon se, kako kažu, odnosi se na električna i hibridna vozila, kao i vozila na koja koriste druga alternativna goriva, poput tečnog ili prirodnog gasa.

Iz bezbednosnih razloga, električnim i hibridnim vozilima baterije ne smeju biti napunjene više od 40 odsto ukupnog kapaciteta.

Isto tako, obavezno je i vršenje kontrole temperature, a punjenje baterije na brodu ili trajektu je zabranjeno, navodi sajt Nikana.

Takođe, dodaje se, za automobile koji koriste tečni ili prirodni gas, zakon nalaže da rezervoari ne smeju biti napunjeni više od 50 odsto ukupnog kapaciteta.

Razlog za ove mere, navodi se, jeste to što se požari na kontejnerskim brodovima i trajektima gase ugljen-dioksidom, ali taj metod ne funkcioniše na električnim automobilima.

Podeli:

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: