Automobili

Četvrtak, 10.01.2013.

09:04

VW Golf CC za 2015.

Volkswagen priprema kompaktnu kupe-limuzinu koja će biti zasnovana na novom Golfu. Automobil koji bi mogao da dobije oznaku Golf CC biće sportska alternativa modelu Jetta.

Izvor: B92

Default images

Volkswagen Golf CC biće inspirisan prethodnom kupe limuzinom ovog proizvođača, modelom Passat CC (koji je u najnovijoj verziji zadržao samo oznaku CC).

Automobil će sa Golfom 7 deliti novu Volkswagenovu MQB platformu, a za razliku od modela VW Jetta, imaće sportske linije karoserije, koja se završava veoma zakošenim zadnjim delom.

Kako bi se olakšao pristup prtljažnom prostoru, budući Golf CC će umesto klasičnog poklopca gepeka najverovatnije imati peta vrata poput hečbeka. Zapremina prtljažnika biće veća nego kod novog Golfa (380 l), ali manja u odnosu na još uvek aktuelnu verziju modela Jetta (527 l).
Ilustracija: VW Compact Coupe koncept iz 2010.
S obzirom da Volkswagen želi da ovaj model ima premijum imidž, u Golf CC ugrađivaće se samo odabrani, snažniji motori iz palete agregata koje koristi novi Golf. Ispod haube mogli bi da se nađu 1.4 litarski TSI sa 140 ks i 2.0 litarski TDI sa 150 ks, dok je moguća i GTI verzija koju bi pogonio 2.0 litarski TFSI koji razvija 220 ks i 350 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Sledeći trenutnu ekspanziju kompaktnih kupe-limuzina iz premijum segmenta, koju predvodi Mercedes CLA, u Volkswagenu veruju da bi Golf CC mogao na tržištu da predstavlja jeftiniju i pristupačniju varijantu za kupce nešto plićeg džepa koji žele baš takav automobil. Zbog toga bi njegova cena kada se pojavi 2015. trebalo da iznosi oko 23.000 evra.

Napomena: Nagoveštaj kako će izgleda budući Golf CC može da se vidi na primeru koncepta VW Compact Coupe, koji je prikazan na detroitskom auto-salonu 2010. godine i čije vam fotografije prenosimo kao ilustraciju. Uz nešto savremeniji izgled, Golf CC dobiće i još jedan par vrata u odnosu na ovaj koncept.

Pročitajte više o novom VW Golfu.

Pročitajte o premijeri novog Golfa na auto-salonu u Parizu 2012.

Pročitajte o redizajniranom Volkswagenu (Passat) CC.

Pročitajte o Mercedesu CLA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: