FIAT 500X proizvodiće se u Italiji

FIAT će svoj kompaktni SUV proizvoditi u fabrici u južnoj Italiji, a osim njega, u istom pogonu i na zajedničkoj platformi sklapaće se i novi, mali Jeep Wrangler. Osim toga, šef FIAT-a Serđo Markione uskoro će predstaviti ambiciozne planove koje je ta kompanija zacrtala za period do 2016. godine.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 14.12.2012.

10:06

Default images

Budući FIAT 500X nije predstavljen na auto-salonu u Parizu, kako se prvobitno očekivalo. Kao najnoviji član porodice "500", kojoj pripada i model 500L iz Kragujevca, ovaj krosover proizvodiće se u FIAT-ovom pogonu u italijanskom gradiću Melfi.

Ista fabrika biće dom novom, manjem Wrangleru, koji će se prodavati i na američkom i na evropskom tržištu, i koji će deliti platformu sa modelom 500X, a oba vozila biće dugačka oko 4,2 m.

Prema pisanju Autonews-a, Markione želi da poveća prodaju skupljih i lukusuznih automobila koji se proizvode u okviru grupe FIAT, pa je planirano da se do 2016. lansira ukupno 19 novih modela koji će se takođe proizvoditi u italijanskim fabrikama.

Reč je o šest novih automobila marke Maserati, dok će kupcima u istom periodu biti ponuđeno čak devet novih Alfa Romeo modela. Od ukupnog broja svih novih modela njih 15 će se prodavati i izvan Evrope.

Kako bi se realizovali zacrtani planovi, FIAT i Chyrsler će u sledeće dve godine investirati i do 18 milijardi evra. Inače, FIAT se trenutno, kao i mnogi drugi proizvođači automobila, suočava sa ozbiljnom krizom na evropskom tržištu.

Prognoze za 2012. govore da će italijanska kompanija godinu u Evropi završiti sa gubicima od oko 700 miliona evra.

Pročitajte više o modelu FIAT 500X.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: