Automobili

Ponedeljak, 10.12.2012.

11:53

U SAD žene agresivnije za volanom

Najnovije istraživanje koje je sprovedeno u SAD pokazalo je da su žene vozači sklonije agresivnom ponašanju u saobraćaju u odnosu na pripadnike muškog pola.

Izvor: B92

Default images

Istraživanje je obuhvatilo 3.800 vozača, koji su stalno zaposleni i koji u velikoj većini (83%) svakodnevno voze automobil do posla. Rezultati su pokazali da se 61 odsto žena ponašalo agresivno za volanom, dok je bes tokom vožnje osetilo 56% muških ispitanika.

U vožnji se češće razbesne mlađi vozači, u odnosu na one starije. Tako je 68% vozača starosne dobi između 25 i 34 godine priznalo da ponekad "pobesni" dok upravlja automobilom, dok se taj procenat kod starijih od 55 godina spušta na 47 odsto.

Na ponašanje vozača u saobraćaju, prema istoj studiji, utiče i godišnje doba. Ali, dok jedan broj ispitanika (njih 17%) tvrdi da su manje agresivni u vožnji tokom leta, njih 10 odsto kaže da se upravo tokom vrelih letnjih meseci ponašaju agresivnije za volanom.

Devet odsto svih vozača koji su bili obuhvaćeni ovim ispitivanjem priznaje da su se nekada potukli nakon svađe sa drugim učesnikom u saobraćaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: