Serijski Nissan Juke-R

Prvo je predstavljen samo kao ekstravagantni koncept. Zatim su napravljena dva test prototipa – po jedan sa levim i sa desnim volanom. Na kraju, Nissan se odlučio za proizvodnju male serije modela Juke-R, čiji je prvi primerak već stigao do svog vlasnika.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 17.10.2012.

15:30

Default images

Prve reakcije na koncept Juke-R bile su takve da se govorilo da je Nissan zahvatilo ludilo kada je odlučio da mali krosover “ukrsti” sa moćnim sportskim GTR-om.

Međutim, nakon što je Juke-R izazvao veliko interesovanje na promociji u Dubaiju, koja je održana u januaru 2012, Nissan je odlučio da tržištu ponudi serijsku verziju ovog automobila.
Da podsetimo, japanski proizvođač je osnovni model Juke nadogradio pozajmivši pogonski agregat i oslanjanje iz Nissana GT-R. Uz neophodne aerodinamičke modifikacije, nastala je nova “Godzila”, Juke-R.

Pomoću 3.8 litarskog V6 motora koji razvija 552 ks, Nissanovo “čudovište” u stanju je da od 0 do 100 km/h stigne za svega 3,7 sekundi, pre nego što dostigne maksimalnih 257 km/h.

Pogledajte detalje iz vožnje Nissana Juke-R:



Nissan je ranije saopštio da je planirana početna proizvodnja 20-25 primeraka i da će cena jednog autombila iznositi oko 450.000 evra.

Pročitajte više o konceptu Nissan Juke-R.

Pročitajte o Nissanovim premijerama na auto-salonu u Parizu 2012.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: