Opel Cascada stiže 2013.

Opel je objavio prve fotografije i tehničke detalje svog novog kabrioleta, Cascada. Ovaj automobil naći će se u prodaji tokom 2013. godine.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 17.10.2012.

11:10

Default images

Opel je uoči sajma automobila u Parizu 2012. najavio novi kabriolet, Cascada, čije ime je izvedeno od španske reči koja znači vodopad. Sa dužinom od 4,7 metara, planirano je da ovaj automobil bude konkurentan drugim modelima u segmentu kabrioleta srednje veličine.

U tom smislu, nemački proizvođač želi da Cascadu simbolično dovede u vezu sa prestižnim i klasičnim Opelovim kabrioletima iz pedesetih i šezdesetih godina, kao što su Kapitän i Rekord, pre nego sa kompaktnim kabriolet modelima iz protekle dve decenije.
Cascada je četvorosed sa dvoja vrata i platnenim sklopivim krovom koji se spušta u roku od 17 sekundi, pri brzinama do 50 km/h.

Daljinsko upravljanje ključem za podizanje i spuštanje krova standard je na svim verzijama.
Opel Cascada je automobil sa izduženom siluetom dužine 4.697 mm i širine 1.840 mm (bez bočnih retrovizora). Minimalna zapremina prtljažnika sa spuštenim krovom je 280 litara, a kada je meki krov podignut, ona iznosi 350 litara.

Kako bi se povećao koristan prostor za prtljag i da bi se omogućio transport izuzetno dugačkih predmeta, Opel Cascada ima FlexFold sistem koji elektronskim putem rasklapa i sklapa zadnja sedišta na pola.
U nemačkom proizvođaču kažu da Cascada omogućava dinamičnu vožnju zahvaljujući veoma čvrstoj karoseriji, prednjem HiPerStrut oslanjanju i FlexRide adaptivnom sistemu oslanjanja.

Uz novi Opelov kabriolet biće dostupan širok izbor motora. Ponudu otvara 1.4 litarski turbo benzinac, u kombinaciji sa manuelnim šestostepenim sistemom prenosa, a ovaj agregat dostupan je u dve verzije izlazne snage, sa 88 kW/120 ks i 103 kW/140 ks. Obe dostižu 220 Nm maksimalnog obrtnog momenta zahvaljujući overboost funkciji.
Kada su dizel motori u pitanju, 2.0 litarski CDTI sa 121 kW/165 ks dolazi u paru sa ručnim, kao i sa automatskim šestostepenim menjačem. Ovaj motor ima maksimalni obrtni moment od 380 Nm, kada je aktivirana overboost funkcija.

U Opelu posebno ističu 1.6 litarski SIDI Turbo ECOTEC benzinski motor. Ova jedinica srednje veličine sa direktnim ubrizgavanjem deo je sasvim nove generacije koja će se prvi put pojaviti početkom 2013. godine.

Motor nudi 125 kW/170 ks, između 1.650 i 3.200 o/pm, i 280 Nm zahvaljujući svojoj overboost funkciji, a biće dostupan sa ručnim i automatskim sistemom prenosa.
Novi šestostepeni automatski menjač sa niskim trenjem u modelu Cascada ima Active Select funkciju koja omogućava i ručno menjanje brzina.

U Opelu kažu da će verzije sa snažnijim benzinskim i dizel motorima biti lansirane nešto kasnije.

Pogledajte galeriju fotografija modela Opel Cascada.

Pročitajte o modelu Opel ADAM.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: