Automobili

Sreda, 26.09.2012.

16:30

Golf 7 GTI koncept

Nakon što je početkom septembra predstavio sedmu generaciju modela Golf, Volkswagen je objavio prve fotografije i detalje koncepta GTI verzije.

Izvor: B92

Default images

Kako prenosi Auto Bild, reč o prototipu koji je veoma sličan budućem serijskom modelu ovog automobila. Iako je prvobitno planirano da se na tržištu pojavi tek u jesen 2013, novi GTI naći će se u prodajnim salonima već u proleće 2013. godine.

Kada je reč o dizajnu, Golf 7 GTI ima očekivano agresivniji izgled koji se ogleda pre svega u prednjem braniku i maski hladnjaka sa karakterističnom mrežom u obliku pčelinjeg saća. Tu je i nezaobilazna crvena lajsna tipična za GTI modele.
Na zadnjem delu automobila ističu se LED stop svetla, dvostruka hormirana izduvna cev i difuzor na braniku.

Sportski izgled upotpunjuju posebno dizajnirane 17 i 18 inčne alu felne. Osim toga, najnoviji Golf GTI spušten je u odnosu na standardnu verziju za 15 mm.

U enterijeru takođe preovlađuju prepoznatljivi GTI tonovi, poput kariranog dezena na sedištima, aluminijumskih papučica nožnih komandi i poravnate donje ivice volana.
Za pogon je zadužen 2.0 litarski TFSI agregat koji razvija 220 ks i 350 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Pored toga, Volkswagen će kupcima ponuditi i unapređenu verziju sa 230 ks.

Novi Golf GTI od 0 do 100 km/h stiže za 6,6 sekundi, dok maksimalna brzina iznosi 246 km/h. Verzija sa unapređenim motorom do 100 km/h ubrzava 0,1 sekundu kraće i dostiže maksimalnih 250 km/h.

Kako navodi Auto Bild, novi GTI koncept biće predstavljen na Sajmu automobila u Parizu 2012.

Pročitajte o više Golfu 7.

Pročitajte o aktuelnom Golfu GTI kabrioletu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: