Toyota sa gorivnim ćelijama u 2015.

Toyota je saopštila da će 2015. godine ponuditi kupcima automobil koji će kao gorivo koristiti vodonik.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 10.08.2012.

10:40

Default images

Direktor prodaje Toyotinih vozila u SAD, Džim Lenc (Jim Lentz), objavio je ovu informaciju u sredu 8. avgusta, na konferenciji u Mičigenu.

On tom prilikom nije izneo više detalja o budućem Toyotinom automobilu sa gorivnim ćelijama, ali očekije se da će ovaj model biti zasnovan na konceptu FCV-R koji je japanska kompanija predstavila na Sajmu automobila u Tokiju, krajem 2011. godine.

Reč je o vozilu koje po svom izgledu podseća na Toyotu Prius, a prema podacima proizvođača sa jednim rezervoarom u stanju je da pređe do 700 km.

Toyota je 2010. godine saopštila da radi na tome kako da smanji troškove proizvodnje budućih automobila koje će pokretati vodonik, kako bi oni na tržištu mogli da se prodaju po ceni od oko 40.000 evra.

Osim pojave modela sa vodoničnim gorivnim ćelijama, Džim Lenc je najavio i proširenje game Toyotinih hibridnih i “plug-in” hibridnih vozila, kao i nove automobile na električni pogon koje će proizvoditi ta kompanija, ali nije precizirao o kojim modelima je reč.

Pročitajte o saradnji Toyote i BMW-a na tehnologiji gorivnih ćelija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: