Ko je macan na Nirburgringu?

Porsche nastavlja da radi na razvoju novog krosovera, a ovog puta prototip modela Macan fotografisan je tokom test vožnje na Nirburgringu.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 13.06.2012.

15:28

Default images

Porsche je u februaru 2012. najavio da će novi krosover ovog proizvođača dobiti naziv Macan, što na indonežanskom jeziku znači "tigar".

U nemačkoj kompaniji kažu da su na taj način simbolično želeli da predstave “gipkost, snagu i dinamiku” koje karakterišu ovaj model.
Iako na prvi pogled izgleda kao smanjena verzija modela Cayenne, naročito kada se posmatra prednji deo vozila na kome dominira velika maska hladnjaka, kada se sagleda sa boka, uočava se da Macan ima elegantniju i nižu siluetu u odnosu na veći krosover.

U Porscheu i dalje ne otkrivaju tehničke detalje ovog automobila, pa ni to koji motori će ga pokretati. Prema očekivanjima, to bi mogli da budu 2.0 litarski turbo-punjeni četvorocilindrični benzinac sa 223 ks i 3.6 litarski atmosferski V6 sa 299 ks u verziji Macan S.

Pretpostavlja se da bi najsnažniji Macan Turbo imao 3.0 litarski twin-turbo V6 koji bi razvijao 375 ks.
Kada je reč o dizel verziji, u opciji su 2.0 litarski TDI od 193 ks i 3.0 litarski V6 TDI od 253 ks, a najavljena je i hibridna varijanta Macana čiji pogon bi se sastojao od 2.0 litarskog TFSI benzinca od 208 ks i elektormotora od 44 ks.

Kako je Porsche ranije saopštio, Macan će biti predstavljen tokom 2013. godine.

Pročitajte o modelu Porsche Pajun (Panamera Junior).

Pročitajte o hibridu Porsche 918 Spyder.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: