Jaguar XJ Ultimate

Proizvođači premijum automobila utrkuju se ko će na auto-salonu u Pekingu predstaviti luksuzniju limuzinu na produženoj platformi. Tako je Jaguar prikazao top model iz svoje game - XJ Ultimate.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 24.04.2012.

11:32

Default images

Osim produženog međuosovinskog rastojanja, Jaguar XJ Ultimate razlikuje se od standardne verzije i po obliku usisnika za vazduh na prednjem braniku i po hromiranim detaljima.

Redizajnirani su i završeci izduvnih cevi, kao i 20 inčne alu felne.
Najveće izmene izvršene su u unutrašnjosti automobila i to su najjači aduti ovog modela u poređenju sa konkurencijom.

Pored kvalitetnih kožnih materijala kojima su obložena sedišta, putnicima koji se voze pozadi dostupna je funkcija masažera, kontrola klima uređaja, kao i poseban elektro-sklopivi stolić koji je smešten u konzoli između dve putničke pozicije.
Za dodatni luksuz obezbeđen je i mali hladnjak za šampanjac, dok se u naslonima prednjih sedišta nalaze dva iPad uređaja.

U spisak opreme ulaze i bežične slušalice koje su povezane sa 15 kanalnim surround audio uređajem, koji je deo multifunkcijskog info-sistema.

Inače, ovaj sistem sastoji se, pored ostalog, i od 20 zvučnika i dva ekrana smeštena u naslone za glavu prednjih sedišta, a dizajnirala ga je firma Meridian specijalno za ovaj automobil.
Jaguar XJ Ultimate dostupan je sa potpuno novim 3.0 litarskim benzinskim V6 motorom od 340 ks i 450 Nm, koji je opremljen stop/start sistemom.

Pored ovog agregata, u ponudi je i 5.0 litarski V8 benzinac, kao i 3.0 litarski turbo-punjeni dizel motor od 520 ks i 625 Nm.

U svim pogonskim verzijama snaga se prenosi na zadnje točkove pomoću osmostepenog automatskog menjača.

Više fotografija Jaguara XJ Ultimate pogledajte u Galeriji.

Pročitajte o novom Jaguaru F-Type.

Pročitajte o novom Jaguaru XF Sportbrake.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: