Novi Mercedes B i M klase u prodaji

Mercedes-Benz SCG organizovao je 17. novembra prezentaciju najnovije M i B klase u svom salonu u Beogradu. Povod za prezentaciju bio je početak prodaje i isporuke ovih automobila u Srbiji.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 18.11.2011.

17:04

Default images

Kako bi se ovi modeli i van sajamskih manifestacija svečano predstavili klijentima i fanovima Mercedes-Benza, organizatori su iskoristili priliku da početak prodaje i isporuke ozvaniče stručnom prezentacijom automobila.

Događaj je počeo u 19:30h, u Mercedes-Benz salonu u Beogradu, gde su goste dočekali zastupnici ovog brenda u Srbiji. Svim zainteresovanim omogućena je prijava za test vožnju novih modela.

Prisutnima se obratio generalni direktor Mercedes-Benza SCG, Andreas Binder. Nakon zvanične dobrodošlice gosti su mogli da se upoznaju sa novom generacijom modela B i M klase.
Na prezentaciji je istaknuto da nova M klasa ima manju potrošnju goriva za 25% u odnosu na prethodnu generaciju, kao i redukovanu emisiju izduvnih gasova.

Posebno se ističe model ML 250 BlueTEC 4MATIC sa potrošnjom goriva od samo 6.0 l/100 km (158 g CO2/km). U Mercedesu tvrde da ovaj automobil može da pređe do 1500 kilometara sa jednim rezervoarom.

Nova B klasa takođe je unapređena.

Iz Mercedesa kažu da ovaj model predstavlja pomak u segmentu kompaktnih automobila nemačkog proizvođača - kako u dizajnu, tako i u pogledu tehnologije. Nova B klasa ima Sistem za pomoć u prevenciji sudara (Collision Prevention Assist) kao standardni deo opreme.

Standardna oprema obuhvata i Sistem za prepoznavanje zamora vozača (Attention Assist), kao i vazdušni jastuk za kolena vozača.

Takođe, celokupan pogonski sistem potpuno je nov. To se odnosi na četvorocilindrične benzinske i dizel motore sa direktnim ubrizgavanjem i turbokompresorom, kao i na menjač sa dvostrukim kvačilom i manuelni menjač.
Što se tiče bezbednosti, oba modela koja je Mercedes predstavio domaćoj javnosti zadovoljavaju maksimalne standarde u ovoj oblasti.

Porudžbina novih Mercedsovih automobila počela je u junu, odnosno septembru 2011, a isporuka vozila u Srbiji i Crnoj Gori počinje 19. novembra, paralelno sa prodajom u svetu.

Pocetna cena za model B180 CDI je 19 900 evra + PDV, a za ML250 BlueTEC 4MATIC je 50 840 evra + PDV.

Mercedes-Benz B klasa u Frankfurtu

Mercedes ML63 AMG 2012

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

22 h

Podeli: