Novi Jeep Grand Cherokee na Sajmu

Kompanija FIAT Automobili Srbija će na predstojećem Međunarodnom salonu automobila u Beogradu zvanično predstaviti novi Jeep Grand Cherokee.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 16.03.2011.

08:03

Default images

"Dugo očekivani Jeep Grand Cherokee unapređenog dizajna, tehnoloških performansi i kvaliteta uvodi nove standarde u kategoriju SUV vozila. Ovaj džip donosi i smanjenu potrošnju goriva u odnosu na prethodni model. Kada je u pitanju bezbednost primenjeni su najnoviji tehnološki standardi na polju aktivne i pasivne zaštite, sa više od 45 raznovrsnih dodataka i jedinstvenih rešenja", ističu iz ove kompanije.

Jeep Grand Cherokee 3,6 Overland, ima bezinski Pentastar V6 motor koji, kako kažu iz FAS-a, "značajno doprinosi smanjenoj potrošnji goriva".

Pogon na sva četiri točka, petostepeni automatski menjač i 290 KS omogućavaju da vozilo postigne brzinu do 100 km/h za 8,7 sekundi. U standardnu opremu spadaju: ABS i EDB sistemi sa četiri disk kočnice, ESP sistem (elektronska kontrola stabilnosti), TCS sistem (sistem protiv proklizavanja točkova), HSA i HDC sistemi za pomoć pri kretanju i zaustavljanju na uzbrdici.

Tu su i tempomat, kontrola rastojanja kamera na zadnjem delu vozila, tonirana stakla sa UV filterom i senzori za parkiranje.

FIAT: Alfa i Jeep iz iste fabrike

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: