Protestna vožnja taksista

Udruženje taksi preduzetnika Beograd (SITAB) organizovaće 13. decembra protestnu vožnju od Novog Beograda do Skupštine grada.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.12.2010.

10:04

Default images

Taksisti će predati svoje zahteve resornim ministarstvima i vladi, a zatim tražiti prijem kod gradonačelnika, saopšteno je iz tog udruženja.

Protestna vožnja biće okočana na platou ispred Skupštine grada gde će, kako je ranije najavljeno, ostati dok ih ne primi gradonačelnik ili ne bude ugovoren sastanak sa njim.

Kako je ranije izjavio potpredsednik tog udruženja Stevan Blagojević, u protestnoj vožnji učestovaće oko 1.500 taksista koji neće blokirati ulice prestonice, već će voziti samo jednom trakom.

"Naši osnovni zahtevi su ukidanje akciza na određenu količinu goriva - 300 litara mesečno, ukidanje propisa koji uvode posebne registraske tablice za taksi vozila, kao i uvođenje cena bez prava na popust i plaćanje samo po taksimetru", istakao je Blagojević.

Taksi vozači se protive i uvođenju fiskalnih kasa i zahtevaju da se vozilo proglasi osnovnim sredstvom za rad, da krovne oznake imaju status službene isprave i da ih više ne izdaju vlasnici firmi, već lokalna samouprava.

Članovi tog udruženja će od Vlade tražiti i usvajanje izmena i dopuna Zakona o drumskom saobraćaju, kao i nastavak rada na izradi novog Zakona o taksi delatnosti.

Blagojević je istakao da će taksi vozači od gradonačelnika zahtevati da se uredi pitanje licenci i da važi pravilo jedna licenca - jedan preduzetnik, kojom bi on raspolagao i koja bi bila prenosiva. Pored Beograda, protestne vožnje biće održane i u Kragujevcu i Smederevu, najavio je Blagojević.

Taksisti su zatražili i smenu Dejana Malog, člana Gradskog veća zaduženog za saobraćaj, zbog "loših rezultata i omogućavanja taksi haosa u Beogradu".

"Nemam komentar na njihove zahteve, niti na to što traže moju smenu. To je samo mala grupa ljudi koja je u sukobu sa svima ostalima. Njihovi zahtevi nisu u našoj nadležnosti, a i oni koji jesu su direktno podrivanje. Većina tih zahteva je nerealna, kao na primer uvođenje jedinstvenih oznaka. Čemu uopšte služi takav zahtev uniformisanosti osim da se sakrije iza oznake", kaže Mali.

Naš taksi najskuplji

Taksi sa aerodroma po fiksnoj ceni

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: