Citroen na auto-salonu u Parizu

Citroen je na aktuelnom Sajmu automobila u Parizu predstavio DS3 Cabrio i koncept DS3 Electrum.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 19.09.2012.

17:30

Default images

Citroen DS3 Cabrio ustvari i nije kabriolet u pravom smislu te reč. Ovaj Citroenov model zadržaće okvire vrata, bočna stakla i nosače krova sa standardne verzije, na koje će se navlačiti platneni krov kada je u podignutom položaju.

Kada je krov spušten, savijeno platno smešta se na kraj krova ili na poziciju iza zadnjih sedišta. Krov se otvara ili zatvara pritiskom na dugme, a ovu radnju, za koju je potrebno 16 sekundi, moguće je izvoditi pri brzinama do 120 km/h.

Citroen DS3 kabriolet deliće paletu motora sa standardnim modelom, tako da su u opciji dva dizelaša, 1.6 HDi sa 90 ili 110 ks, i benzinci sa 95, 120 ili 150 ks.
Citroen DS3 Electrum koncept
Na salonu automobila u Parizu premijeru je imao i električni koncept, Citroen DS3 Electrum, koji za pogon koristi elektromotor snage 87 ks.

Motor pokreće prednje točkove automobila, a napaja se iz litijum-jonske baterije kapaciteta 17,5 kWh.

U Citroenu kažu da će DS3 Electrum sa jednim punjenjem moći da pređe i do 120 km. Baterija se za 30 minuta može dopuniti do 80 % svog kapaciteta, ako se koristi brzi punjač.

Citroen za sada nije sapoštio da li će planira da ovaj koncept razvije u serijski model.
Citroen Numero 9 koncept
Pored ove dve premijere, na štandu Citroena u Parizu izloženi su i luksuzni koncept Numero 9, specijalna verzija modela DS5, ali i nikobudžetni modeli C-Elysee i C4 L, namenjeni pre svega brzorastućim automobilskim tržištima.

Pogledajte galeriju fotografija sa auto-salona u Parizu 2012.

Više informacija o premijerama na sajmu automobila u Parizu možete pročitati u našem Specijalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: