Kraj za Suzuki Jimny, naslednik stiže tokom 2018.

Suzuki je okončao proizvodnju aktuelne generacije svog najmanjeg terenca.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 11.04.2018.

11:14

Kraj za Suzuki Jimny, naslednik stiže tokom 2018.
Aktuelni Jimny

Naslednik je uveliko u pripremi, a očekuje se da će biti predstavljen do kraja 2018.

Kako saznaje Autocar, poslednji primerak aktuelnog modela Jimny napustio je proizvodne hale, a Suzuki na zalihama trenutno ima nešto manje od 200 ovih vozila.
Nezvanièna fotografije nove generacije
Nezvanične fotografije nove generacije dospele su na Internet još u avgustu 2017, a u međuvremenu pojavile su se i "špijunske" fotografije maskiranog test vozila.

Očekuje se da će novi Jimny zadržati klasičnu šasiju i 4x4 sistem koji krakteriše vozila namenjena terenskoj vožnji.
Suzuki ima za cilj da poveća prodaju ovog modela u Evropi za 20%. Da bi u tome uspeo, japanski proizvođač poboljšaće vozne osobine automobila na asfaltnim putevima, bez kompromisa kada su u pitanju ofroud karakteristike.

"Kutijasti" dizajn spoljašnjosti zadržan je i na novoj generaciji, a unutrašnjost će takođe biti u retro stilu, uz izuzetak uvođenja novih tehnoloških rešenja, poput ekrana osetljivog na dodir.
Enterijer nove generacije
Pretpostavlja se da će osnovnu verziju pogoniti 1.2 litarski atmosferski benzinac, dok će skuplje varijante biti opremljene 1.0 Boosterjet turbo benzincem koji u modelu Baleno proizvodi 112 ks i 170 Nm.
Maskirani test primerak nove generacije (Foto: Motor1.com)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: