Automobili

Sreda, 11.04.2018.

10:16

Videli ste novi Focus hečbek, a ovako izgleda limuzina

Ford je u utorak predstavio četvrtu generaciju Focusa, a najmanje publiciteta dobio je sedan koji će se prodavati samo na određenim, specifičnim tržištima.

Izvor: B92

Videli ste novi Focus hečbek, a ovako izgleda limuzina

Ford je prilikom online prezentacije novog Focusa akcenat stavio na hečbek sa 5 vrata (u nekoiliko varijanti, uključujući i "kros" verziju Active) i karavan, a u drugom planu našla se limuzina.
Iako se očekuje da Focus sedan bude ponuđen i u pojedinim evropskim zemljama, čini se da će glavno tržište za ovaj automobil biti Kina.

Kineski kupci su naročito naklonjeni limuzinama srednje klase, o čemu svedoči podatak da kompaktni sedani čine 35% prodaje novih putničkih automobila u ovoj zemlji.
Novi Focus sedan ima drugačiju masku hladnjaka i prednji branik, u poređenju sa hečbekom, dok su pozadi zadržane slične svetlosne grupe.

Unutrašnjost je skoro identična onoj iz modela sa 5 vrata.
Limuzina će, u zavisnosti od specifičnosti tržišta na kome se prodaje, biti dostupna sa motorima koji su na raspolaganju i kupcima hečbeka.

Podsećamo, verzija sa 5 vrata nudi se sa 1.0 EcoBoost motorom, u varijantama sa 85 ks, 100 ks i 125 ks, kao i sa 1.5 litarskim EcoBoost verzijama sa 150 ks i 182 ks.
Što se tiče dizelaša, na raspolaganju su jedinice od 1.5 i 2.0 litra. Manji motor se proizvodi u opcijama sa 95 ks i 120 ks (u oba slučaja maksimalni obrtni moment je 300 Nm).

Dvolitraš isporučuje 150 ks i 370 Nm.
.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: