Posle Nemaca, nova Giulia oduševila i Engleze

Nakon što je nemački Auto Bild proglasio novu Alfinu limuzinu za Najlepši automobil godine, Giulia Quadrifoglio osvojila je dva priznanja i od strane BBC-jevog magazina Top Gear.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.11.2016.

09:47

Posle Nemaca, nova Giulia oduševila i Engleze

U najnovijem izdanju ovog britanskog magazina, Giulia Quadrifoglio proglašena je od strane novinara za "Automobil godine".

U obrazloženju nagrade, Top Gear je naveo da je "Giulia moderna, haj-tek limuzina, ali suština je jednostavna - motor, upravljanje, lepota. To su stvari koje želimo od jedne Alfe, a Giulia pruža i više od toga."

Pored priznanja koje joj je dodelio magazin, Giulia Quadrifoglio trijumfovala je i u javnom izboru za "Automobil 2016", koji je Top Gear ove godine organizaovao po prvi put.

Giulia Quadrifoglio je najsnažnija i naskuplja verzija nove Alfine limuzine. Ovaj automobil pogonjen je 3.0 V6 twin-turbo motorom koji proizvodi 510 ks i 600 Nm. Automobil od 0 do 100 km/h ubrzava za 3,9 s i razvija maksimalnih 307 km/h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: