Dacia bi mogla da ostane bez jednog od aktuelnih modela

Iako je Dacia u prvih osam meseci u Evropi ostvarila rast od 30 odsto, prodaja pojedinih modela nije na zadovoljavajućem nivou. Zbog toga bi vlasnik rumunskog proizvođača automobila, Renault, mogao ukine neki od modela za kojim na tržištu ne vlada veliko interesovanje.

Izvor: B92

Petak, 26.09.2014.

10:50

Default images

Kako prenosi Automotive News, Renault razmatra mogućnost da ukine putničku verziju modela Dokker, Logan MCV, ili mini-van Lodgy.

Procenjuje se da je budućnost jednog od ova tri automobila ugrožena zbog smanjenog interesovanja za karavan i MPV vozilima u Evropi. Analitičari navode da se kupci na evropskom tržištu sve više okreću ka SUV, odnosno krosover modelima, pa je prodaja mini-van vozila za prvih osam meseci 2014. opala za 9%.

To se odrazilo i na plasman modela Lodgy koji je u istom periodu pretrpeo pad prodaje od čak 44 odsto u odnosu na 2013.

Dacia Dokker ima relativno stabilnu prodaju, dok je Logan MCV, koji je značajno promenjen u odnosu na prvu generaciju ovog modela, zabeležio snažan rast u 2014.

S obzirom da su sva tri navedena modela relativno nova na tržištu, još uvek je rano spekulisati o tome koji bi mogao da izgubi svoje mesto u Dačijinoj gami. Na osnovu trenutnih rezultata i trendov prodaje, čini se da je sudbina modela Lodgy za sada najneizvesnija.

Dacia će pokušati da popravi imidž i prodaju tog modela, ali i putničkog Dokkera, tako što će uskoro kupcima ponuditi atraktivnije, Stepway verzije ova dva automobila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: