"Gerilska" borba protiv bahatih vozača se nastavlja

Da li i vas nerviraju vozači koji se parkiraju na trotoaru ili na kolovozu sa sva četiri uključena migavca, dok policija ništa ne preduzima?

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.07.2016.

08:52

Screenshot YouTube

Iako je sankcionisanje saobraćajnih prekršaja posao policije, bahato ponašanje vozača u Rusiji isprovociralo je građane da se samoorganizuju i uzmu zakon u svoje ruke.

Već smo pisali o ruskim aktivistima koji se bore protiv onih koji krše saobraćajne propise, a jedna od akcija bila je sprečavanje vozača da se automobilima kreću pešačkom stazom ili trotoarom kako bi izbegli saobraćajnu gužvu ili skratili put.

Reč je o grupi mladih ljudi koji bahatim vlasnicima automobila ukazuju na to da svojim ponašanjem stvaraju problem drugim učesnicima u saobraćaju, pre svega pešacima. Po principu "lepa reč i gvozdena vrata otvara" aktivisti najpre pokušavaju da objasne vozačima da to što rade nije prihvatljivo.

Ako prijateljsko ubeđivanje ne urodi plodom, prelazi se na plan B - za kaznu im lepe veliku nalepnicu "bahato parkiram" preko vetrobranskog stakla, a zatim video snimke svojih akcija postavljaju na Internet.

Pogledajte kakva su iskustva ovih mladih Rusa sa bahatim vozačima koji svoje automobile parkiraju na trotoaru ili na ulici: Da li smatrate da je ovakav način ukazivanja na saobraćajne probleme, koje ne rešavaju oni čiji je to posao, opravdan i da li može da ima efekta na one koji krše saobraćajne propise?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: