Kolekcionarski san: Star 24 godine, a nikad nije vožen

Retko koji zaljubljenik u automobile bi izdržao da četvrt veka u garaži čuva model Lancia Delta Integrale, a da ga nikad ne provoza. Ovom vlasniku to je pošlo za rukom, pa se legendarni italijanski "hot hatch" prodaje na aukciji sa samo 50 pređenih km.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 21.01.2016.

09:47

Kolekcionarski san: Star 24 godine, a nikad nije vožen
Foto: silverstoneauctions.com

Automobil koji je proizveden 1992. ne može se nazvati novim, ali to je najpribližniji opis vozila koje je svih ovih godina čuvano u savršenim uslovima i koje njegov prvi i do sada jedini vlasnik nikada nije vozio!
Foto: silverstoneauctions.com
Ovakav uvod bio bi sasvim dovoljan da privuče pažnju svakog ozbiljnog kolekcionara automobila, a priča bi dobija dodatnu težinu kada kada se zna da je u pitanju čuvena Lancia Delta Integrale HF Turbo Martini 5.

Automobil sa prepoznatljivim "Martini" oznakama na karoseriji (poznati proizvođač pića bio je u to vreme sponzor Lancie u trkačkim takmičenjima), pripada limitiranoj seriji od 400 primeraka, a ima broj šasije 124.
Foto: silverstoneauctions.com
Ograničena serija izašla je u čast pete uzastopne pobede Lancie u Svetskom reli šampionatu (WRC), u kategoriji konstruktora.

Automobil koji će 28. februara biti ponuđen na prodaju u organizaciji kuće Silverstone Auctions u Velikoj Britaniji, dolazi sa originalnom servisnom knjižicom, uputstvom za upotrebu, alatom za popravke i originalnom prodajnom fakturom.
Foto: silverstoneauctions.com
Procenjuje se da će ova retka Lancia Delat Integrale dostići prodajnu cenu između 90.000 i 110.000 funti (117.000 -143.000 evra).

Vlasnik je i ranije pokušavao da proda automobil na aukciji, ali bezuspešno s obzirom da niko nije ponudio zadovoljavajuću sumu novca. Možda će ovog puta imati više sreće...
Foto: silverstoneauctions.com
.
Foto: silverstoneauctions.com
.
Foto: silverstoneauctions.com
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: