Kod nas kradu akumulatore, u SAD baterije iz hibrida

Često čujemo od komšija, ili pročitamo na internetu da nas je zadesio jos jedan talas krađe akumulatora iz automobila. U SAD, ovaj stil je podignut na novi nivo. Lopovi su počeli da kradu baterije iz hibridnih automobila, pre svega iz Toyote Prius.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.05.2015.

09:51

Default images

Jedan od vlasnika hibrida iz San Franciska, John Nahhed, zatekao je svoj Prius sa razbijenim staklom na poklopcu prtljažnika.

Kako je izjavio za lokalne medije, umesto uobičajene krađe nekog predmeta iz prtljažnika, lopovi su odneli Nikl-Metal-Hidridnu bateriju koja je teška oko 65 kg. Posle krađe jednog od ključnih delova za pokretanje vozila, začuđeni vlasnik nije imao nijednu opciju, osim da pozove šlep službu koja će odneti auto do servisa.

Sledeće iznenađenje je usledilo posle razgovora sa osiguravajućom kompanijom, koja ga je obavestila da njegov slučaj nije jedini na kojem rade u ovom gradu.

Deinastalacija baterije iz Priusa nije jednostavna poput skidanja klema sa Skale 55, pa je i policija u San Francisku postala zainteresovana za novu metu krađe jer se najverovatnije radi o organizovanoj grupi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: