"Hej, ti, u tom autu! Još uvek nije kasno za Lexus"

Do sada smo mogli da vidimo brojne reklame u kojima automobilske kompanije "prozivaju" konkurenciju. Lexus je u kampanji za novi krosover NX otišao korak dalje - u budućnost.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 31.01.2015.

11:31

Default images

Japanski proizvođač luksuznih automobila, u saradnji sa firnom M&C Saatchi, pokrenuo je u Australiji marketinšku kampanju u kojoj poziva vozače drugih marki i modela da svoje vozilo zamene za Lexus NX.

I ranije su se kompanije u borbi za kupce služile sličnim sredstvima, međutim, Lexusov pristup je krajnje neuobičajen i inovativan. Reč je o personalizovanim porukama upućenim vozačima, koje se pojavljuju na "pametnim" bilbordima iznad prometnih saobraćajnica širom Australije.

Ovi bilbordi mogu da prepoznaju model i boju automobila koji se približava a zatim se na bilbordu ispisuje poruka upućena samo vozaču koji se nalazi u identifikovanom automobilu.

Donedavno, ovakve personalizovane bilborde viđali smo u SF filmovima, kao što je Spilbergov "Suvišni izveštaj" (Minority Report), gde je upravo Lexus bio jedan od brendova koji se reklamira na taj način:



Izvor: marketingmagazine.co.uk

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: