Ne pretičite preko pune linije

Puna linija na putu nije iscrtana bez razloga, iako je neki vozači često ignorišu praveći tako ozbiljan prekršaj. Preticanje vozila na nedozvoljenom mestu veoma je opsano i može da dovede do tragičnih posledica.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 20.12.2011.

21:04

Default images

Vozač automobila koji će izazvati sudar krenuo je u obilaženje bar dva vozila - automobila u kojem se nalazi kamera koja je snimila nesreću i kamiona ispred njega, a sve se dešava u nepreglednoj dvostrukoj krivini, na punoj liniji:



Uprkos reakciji vozača koji pretiče i vozača kamiona, koji su kočenjem pokušali da izbegnu sudar, sve se odvijalo previše brzo, tako da je udes bio neminovan.

Na snimku se ne vidi kako su prošli putnici u automobilima koji su se sudarili, ali na osnovu siline udara, moguće je da su pretrpeli ozbiljne povrede.

Svedoci smo da se ovakve situacije često dešavaju na putevima u Srbiji i da, osim pretrpljenog stresa putnika, obično prođu bez tragičnog epiloga.

Ovaj snimak, međutim, pokazuje i upozorava šta može da se dogodi, bez obzira da li ste nepoštovanjem saobraćajnih propisa izazvali sudar ili ste bez svoje krivice pasivno učestvovali u njemu.

Pogledajte sličnan sudar na jednom putu u Češkoj.

Kako izgleda kada imate sudar i kako reagovati u tom slučaju

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: