Sreda, 22.12.2010.

08:01

BMW: Nije sve u struji

BMW smatra da nije dobro razvijati samo elektromobile. Cilj nemačke vlade je milion električnih automobila na putevima do 2020. godine.

Izvor: B92

Default images

Izvršni direktor nemačke autokompanije BMW Norbert Rajthofer smatra da nemački proizvođači automobila ne bi trebalo da se orijentišu samo na električnu energiju kao jedini izvor obnovljive energije u autoindustriji, naglašavajući da je optimistično veruje da će auto-kuće uspeti da razviju novu tehnologiju.

Rajthofer se, na konferenciji privrednika koju je organizovao nemački list “Zidojče cajtung”, založio protiv fokusiranja na samo jednu tehnologiju, naglašavajući da su vodeći nemački proizvođači vozila sposobni da se uhvate u koštac sa nečim novim.

Premda Nemačka ima tri vodeća proizvođača automobila u svetu - Mercedes-Benz, Volkswagen i BMW - oni se ne nalaze među liderima industrije u razvoju ekološki prilagođenih automobila.

Cilj vlade Nemačke je da na putevima do 2020. godine bude milion električnih vozila. Velike auto-kuće očekuju da će električni automobili sve više dominirati u automobilskoj industriji, ali kupci i dalje oklevaju, smatrajući da su najveći problemi takvih vozila kratak radijus kretanja i visoka cena.

Kreću i veliki

BMW i Volkswagen su najavili da će njihova prva električna vozila biti isporučena tržištu u 2013. godini. Kompanija Audi, koja posluje u okviru Volkswagena, ima velike planove za razvoj električnih automobila i računa da bi do 2020. mogla da postane vodeći prodavac elektrovozila. Audi je nedavno predstavio električno vozilo Audi A2 koje je za sedam sati, bez dopune baterija, prevalilo 600 kilometara puta od Minhena do Berlina, postavivši novi svetski rekord u pređenom rastojanju jednog elektromobila.

Izvor - NovostiOnline

Pročitajte više o BMW-ovom konceptu Vision

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: