15 godina BMW krosovera

Bavarski proizvođač je 1999. godine predstavio prvi u nizu krosover i SUV modela - BMW X5, kao rivala Mercedesu M klase, koji se pojavio dve godine ranije. Petnaest godina kasnije, gama modela sa oznakom "X" proširena je na pet vozila, a BMW X5 je dočekao treću generaciju.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 16.10.2014.

10:20

Default images

BMW verovatno nije ni slutio da će se odluka da uvede krosover, odnosno SUV modele, nakon deceniju i po pokazati toliko isplativom.

Ispostavilo se da je već prvi među njima, BMW X5 postao tako popularan da je samo u prvoj generaciji proizvedeno blizu 620.000 vozila.

Druga generacija je predstavljena 2006, a aktuelna treća, 2013. godine.
Gama BMW-ovih krosover modela
U međuvremenu, paleta krosovera sa uspehom je proširena modelima X1, X3, X4 i X6, a BMW je potvrdio da je u pripremi i X7 koji će se nalaziti na vrhu game, kao takmac Mercedesu GL.

Kompanija je saopštila da je za 15 godina prodato preko 3,3 miliona primeraka X modela, a svaki treći automobil koji BMW danas isporuči kupcima je krosover.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: