Legenda slavi - Porsche 911 puni 50 godina

Oni stariji teško da bi davne 1963. godine poverovali da će do toga doći - ali legendarni sportski automobil Porsche 911 slavi zlatnu, pedesetu godišnjicu ove godine i nije izgubio na šarmu, atraktivnosti, ali ni na mladalačkom elanu.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 05.06.2013.

12:29

Default images

Svet se za 50 godina promenio, baš kao i 911, ali od tada pa do danas dve stvari su ostale iste i iz generacije u generaciju definišu ovo vozilo - upečatljivi dizajn i oblik automobila, kao i motor koji se nalazi iza zadnje osovine.

Za zlatnu godišnjicu Porsche je, očekivano, pripremio jubilarno izdanje modela 911 Carrera S, čija je proizvodnja ograničena na tačno 1.963 primeraka.
Premijera je zakazana za septembar na Motor Show-u u Frankfurtu, mestu gde je originalni 911 debitovao 1963. godine.

Cena u Velikoj Britaniji 911 Carrera S 50 Years Edition biće 108.091evra, dok sa ostala tržišta još nije saopštena.
Ova Carrera biće dostupna u dve jedinstvene metalk boje, tamnoj "grafitno sivoj" i svetlijoj "gejzir sivoj", kao i u klasičnoj crnoj, a biće 44mm šira od Carrera 4 modela. Stizaće sa motorom zapremine 3,8l, koji isporučuje 400 KS.

Biće ukrašena posebnim detaljima, brojnim oznakama "911 50" , naglašenim prozorskim okvirima i retrovizorima, kao i 'Fuschs' 20-inčnim felnama.
Što se unutrašnjosti tiče, detalji kao što su zeleni brojevi na instrument tabli i bele kazaljke podsećaju na originalni model 911, a u prošlost vraća i "pepito" tartan na sedištima.
"911 50" videćete i pored brzinomera, na sedištima i pragovima, a tu su i dekorativni vezovi na volanu i sedištima, navigacija sa ekranom osetljivim na dodir dijagonale 4,6 inča, automatski klima uređaj i Bi-Xenon svetla.
Ispod haube se krije sportski izduvni sistem, posebno tjunirana verzija aktivnog sistema podešavanja vešanja PASM (Porsche Active Suspension Management), sistem Porsche Torque Vectoring (PTV).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: