EuroNCAP: Novi Nissan Leaf maksimalno bezbedan

Druga generacija Nissanovog električnog bestselera osvojila je maksimalnih 5 zvezdica na prvom testu bezbednosti koji je u 2018. sproveo EuroNCAP.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 06.05.2018.

14:10

EuroNCAP: Novi Nissan Leaf maksimalno bezbedan
EuroNCAP

Leaf 2 dobio je najveću ocenu uprkos tome što su testovi bezbednost ove nezavisne organizacije sa sedištem u Briselu dodatno pooštreni u tekućoj godini.

Tako se sada prilikom testiranja još više pažnje posvećuje učinkovitosti elektronskih sistema asistencije, a osim bezbednosti pešaka, ocenjuje se i bezbednost ostalih ranjivih grupa učesnika u saobraćaju, poput biciklista.

U EuroNCAP-u kažu da je novi Nissan Leaf briljirao u sve 4 ispitivane kategorije. U oblasti zaštite odraslih putnika ocenjen je sa 93%, dok za bezbednost dece u automobilu dobio 86% poena.

Na polju zaštite ranjivih kategorija učesnika u saobraćaju (pešaka i biciklista), Leaf je sakupio 71% poena, a isti broj procentnih bodova dobio je i za sisteme asistencije vozaču.

Pogledajte video snimak EuroNCAP test sudara:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: