Život

Petak, 02.02.2024.

18:22

Rekordna cena: Prodate patike Majkla Džordana iz sezone "Poslednjeg plesa"

Komplet od tri para ''Air Jordan'' patika koje je nosio Majkl Džordan tokom finala NBA lige u sezoni 1998. prodat je za osam miliona dolara na aukciji u Njujorku, što je novi svetski aukcijski rekord za patike koje su nošene na zvaničnim sportskim mečevima, saopštila je danas aukcijska kuća Sotbi.

Izvor: Tanjug

Rekordna cena: Prodate patike Majkla Džordana iz sezone
Foto: Profimedia

Prodate patike drugi su najskuplji predmet ili deo lične imovine koji je pripadao Džordanu a koji je prodat na nekoj aukciji, prenosi Rojters.

''Danas dostignuta rekordna cena svedoči ko je ''G.O.A.T.'' (akronim za ''najveći svih vremena). Zaista neuporediv trenutak i prekretnica u istoriji aukcija, prodaja ovih šest patika verovatno se nikada neće ponoviti'', rekao je šef aukcijske kuće Sotbi, Brem Vahter.

Najskuplji predmet koji je koristio Majkl Džordan a koji je prodat na nekoj aukciji ostaje dres koji je on nosio tokom finala NBA lige 1998. godine, odnosno u čuvenoj sezoni ''Poslednjeg plesa''.

Taj dres je prodat za 10.1 milion dolara u septembru 2022. U decembru prošle godine, šest dresova koje je argentinski fudbaler Lionel Mesi nosio tokom Svetskog prvenstva u Kataru kada je Argentina postala šampion sveta, prodati su po ukupnoj ceni od 7.8 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Podeli: