Preminula glumica Luiza Flečer

Američka glumica Luiza Flečer je umrla u 88. godini života.

Život

Izvor: B92

Subota, 24.09.2022.

10:10

Preminula glumica Luiza Flečer
Foto:Profimedia

Rođena je 22. jula 1934. godine u Berminghamu, (Alabama, SAD). Internacionalnu slavu je stekla filmom Miloša Formana, "Let iznad kukavičjeg gnezda" (1975), gde je igrala uz Džeka Nikolsona, a ta uloga joj je donela i Oskara.

Flečer je umrla u snu okružena porodicom u svom domu u Mondurou u Francuskoj, rekao je njen agent Dejvid Šol agenciji Asošiejted pres u petak. Nije dat razlog.

Nakon što je svoju karijeru godinama odlagala kako bi odgajila svoju decu, Flečer je bila u ranim 40-im i malo poznata kada je izabrana za ulogu pored Džeka Nikolsona u filmu iz 1975. reditelja Miloša Formana, koji se divio njenom radu godinu dana ranije u filmu režisera Roberta Altmanova "Lopovi poput nas".

U to vreme nije znala da su mnoge druge istaknute zvezde, uključujući En Bankroft, Elen Berstin i Anđelu Lensberi, to odbile.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: