- Vesti -

Održan pomen Milutinu Mrkonjiću; Ana Bekuta u crnini tužna došla na groblje

Na Novom groblju u centru Beograda održan je pomen povodom šest meseci od smrti Milutina Mrkonjića koji će ostati upamćen i po tome što je većinu započetih poslova završavao pre roka.

Izvor: B92, TV Prva
Podeli
Foto:Printscreen/TV Prva
Foto:Printscreen/TV Prva

Od danas će još po nečemu biti među prvima. Na njegovoj nadgrobnoj ploči postavljen je i QR kod koji će svakom ko poseti njegov grob, omogućiti da sazna nešto više o njegovom životu.

Pevačica Ana Bekuta je došla sva u crninu, tugu je krila iza crnih naočara, a nosila je sivi šešir. Pevačica je bila političareva životna saputnica, stigla je na groblje zajedno sa unucima, preneli su domaći mediji.

Plakala je čim je prišla grobu, a unuk je sve vreme bio uz nju.

Milutin Mrkonjić bio je srpski političar, počasni predsednik Socijalističke partije Srbije, narodni poslanik, bivši ministar infrastrukture i bivši ministar saobraćaja Republike Srbije. Sve ove informacije i više od toga sada možete otkriti skeniranjem QR koda koji se nalazi na nadgorbnoj ploči.

Prvi QR kodovi pojavili su se u vodiču kroz novo groblje JKP POGREBNO. Svaki QR kod pišu i proveravaju istoričari umetnosti, kako ne bi došlo do lažnih i netačnih informacija.

U svetu se QR kodovi već uveliko koristi na nadgrobnim spomenicima. Iako je možda nekima novo i čudno, ovo je savremeni način da uspomenu na preminulu osobu zadržimo što više i što duže!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 164 idi na stranu