- Vesti -

Kako su trošili dobitnici lutrije: Bacali milione u WC šolju, kupovali đubrivo i veštačke grudi

Čudni su načini na koji su dobitnici "EuroMillions" i lutrije potrošili novac, od plastičnih operacija grudi, puštanja novca u WC šolju, kupovine farme svinja, do podele novca drugima.

Izvor: Net.hr
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Poklonili su 70 miliona evra

Džekpot od 177 miliona evra je verovatno je dovoljan da promenite svoj život, ali i živote svih do kojih vam je ikad stalo. Zbog toga su verovatno Frensis i Patrik Konoli odlučili da daju više od polovine svojih dobitaka, u šta je uključeno 175 ljudi.

Kad su se pojavili brojevi, odlučili su da proslave uz šoljicu čaja u svojoj skromnoj iznajmljenoj kući u Moiri, u okrugu Down. Zatim su podelili polovinu svojih dobitaka, počevši od 50 prijatelja i porodice.

"Više sam uživala u promeni života nego u kupovini nakita. Od početka sam znala da nikada neću postati deo džet-seta", rekla je Frensis.

Konolijevi su ipak kupili kuću s pet spavaćih soba vrednu 1,9 miliona funti, polovni Jaguar za 2.000 funti i put na Novi Zeland leteći poslovnom klasom.

Gotovina osvojena na lotou bačena u WC šolju

Anđela Maier je 2014. navodno bacila svojih 303.500 funti u to vreme u WC šolju kako bi zaustavila korišćenje novca za plaćanje računa za domove njenog pokojnog supruga.

Pričalo se da je nemačka dobitnica džekpota bila zatečena računom od doma koji je brinuo o njenom suprugu pre nego što je preminuo ubrzo nakon njene pobede. Međutim, umesto da plati, ona tvrdi da je popila pet boca šampanjca i pocepala svih 800 novčanica od 500 evra koje je osvojila i bacila ih u WC šolju.

Sud je zaključio da nije tehnički protivzakonito što je uništila novac. Ali, Maier je na kraju pristala da plati 4.000 evra kao odštetu za rešavanje slučaja.

Veštačke grudi za celu porodicu

Sara Kokings iz Vajtli Beja je osvojila 3 miliona funti u martu 2005. kada je imala 21 godinu. Uprkos svom velikom bogatstvu, tvrdila je da živi vrlo normalnim životom, osim jednog šokantnog razmetanja.

"Neposredno nakon što sam pobedila, platila sam veštačke grudi svojim dvema sestrama, ali i sebi jer su moje bile uništene dojenjem", rekla je za "Daily Mail" 2019.

Sara je, kako kaže, volela svoja hirurški uvećane grudi i takođe se vratila na Univerzitet kako bi njena mama mogla da ima fotografiju na kojoj je diplomirala.

Osam godina nakon što je dobila na lutriji je napustila posao socijalne radnice i počela da se bavi manekenstvom. "Do sada nije bilo lošeg dela biti milioner, volela sam svak minut", dodala je Sara.

Postala uzgajivačica svinja

Bivša frizerka Suzan Hardman je bila u finansijskim poteškoćama kada je 2010. osvojila 1,2 miliona funti.

Nakon što je otkrila da je osvojila džekpot, pojačala je grejanje i slavila znajući da joj više nikad neće biti hladno. Od tada je Suzan zamenila savršen život s lepom odećom i šminkom sa - svinjama.

Izjavila je 2015. za "Daily Mail" da je pronašla više zadovoljstva u uzgajanju svinja, ali tvrdi da njeni prijatelji misle da je luda.

Podelili novac sa prijateljima i porodicom

Jedan par koji je osvojio EuroMillions je držao u tajnosti svoj zapanjujući džekpot od 12,4 miliona funti pre nego što je podelio novac sa 30 prijatelja i porodicom.

Šeron i Nigel Mader iz Traforda, Mančester, su osvojili nagradu 2010. godine. Zatim su napravili proračunsku tablicu s detaljima s kimežele da podele svoje novostečeno bogatstvo.

"Nije se radilo o razmetanju. Radilo se o tome da pomognemo ljudima koji su nam bliski", rekla je Šeron.

Razmetanje štedljivog farmera

Bob Etkinson i njegova supruga Margaret su osvojili su 30.000 funti na lutriji "People's Postcode Lottery". Ali, farmeri iz Lančešira su iznenadili mnoge kada su otkrili svoje planove s dobitkom.

"Trebamo nam đubrivo za proleće i to je poraslo na gotovo 1000 funti po toni", rekao je 77-godišnji Bob za "Scottish Farmer".

"Dakle, to je jedna od prvih stvari koje ćemo morati da kupimo. To je naš život, to je ono što radimo", rekao je Bob te otkrio da će pomoći da se održava njegovih 100 hektara, kao i 50 goveda, 150 ovaca i konja.

Loto anđeo

Bivša medicinska sestra Barbara Vreg i njen suprug Rej su osvojili ogromnih 7.6 miliona funti 2000. godine.

Velikodušni par iz Šefilda je dao 5.5 miliona funti prijateljima, porodici i nemoćnima, uključujući dobrotvorne organizacije za rak i bolnice.

Vregovi su platili da 250 dece iz centra grada prisustvuje pantomimi šest godina uzastopno i putne troškove za 60 veterana kako bi prisustvovali ponovnom okupljanju bitke kod Monte Kazina u Italiji.

Par je rekao da je to previše novca za dve osobe, ali je preostali novac potrošio na 29 krstarenja širom sveta. Kad je Barbara preminula 2018. u 77. godini, očekivalo se da će stotine ljudi doći na njenu sahranu. Do danas je poznata kao Loto anđeo u Šefildu.

"Verovatno je ponekad malo sebično davati novac, ali mi smo uživali u tome", rekla je Barbara jednom prilikom.

Nesrećni dobitnici lotoa

Dejv i Endži Dejvs podelili su deo svojih 101 miliona funti 2011. dajući milion funti prijateljima.

Za "Guardian" su tada rekli da žele da poklone novac svakome ko im je pomogao u životu. Uprkos njihovoj velikodušnosti, Lady Luck se ubrzo okrenula protiv novca kada ih je 2017. njihov sin Majkl tužio za još novca nakon što je u dve godine potrošio poklone od 1,6 miliona funti. Sudija je na kraju odbacio slučaj nakon što je čuo za Majklovu "neverovatnu" količinu izdataka, koja je uključivala nedeljni račun za namirnice od 1000 funti.

Zatim je 2019. Dejva i Endži vezala i opljačkala banda u njihovoj luksuznoj vili. Dejv je pogođen u lice pre nego što je par bio zavezan kablovima u njihovoj kući, koja je nekada bila u vlasništvu Toma Džounsa. Lopovi su pobegli s nakitom i oko 20.000 funti gotovine u Range Roveru bračnog para, koji je kasnije pronađen izgoreo.

Do pakla i nazad

Megi Lugrej je bila nezaposlena i živela od beneficija od 58 funti nedeljno kada je osvojila 27 miliona funti na EuroMillionsu 2013.

U to vreme je Megi iz Strabanea u Severnoj Irskoj rekla da planira da zadrži samo milion funti dobitka za sebe. Do 2014. je otkrila da je već dala 13,5 miliona funti i da planira da potroši preostalih 12,5 funti na preuređenje svog voljenog rodnog grada. Ali, uprkos svojim velikodušnim planovima, Megi je poslednjih godina dospela na naslovnice zbog pravnih problema i svađa s lokalnim sportskim grupama.

Čak je rekla da ju je pobeda poslala "do pakla i nazad", uprkos finansijskoj situaciji pre nego što je osvojila džekpot.

"Novac mi nijee doneo ništa osim tuge. Uništio mi je život", rekla je za "Sunday Life" 2019. godine. "Imala sam šest godina ovoga. Ne verujem u religiju, ali ako postoji pakao, bila sam u njemu. Žalim što sam dobila na lutriji, naravno da jesam. Pre sam bila srećna osoba", rekla je ona za "The Sun".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 164 idi na stranu