Miloš Biković o ratu i Putinu: "Ne bih rekao" VIDEO

"Hoću muža". Mnogim devojkama je i inače na te reči prva asocijacija Miloš Biković. On sada ima i novi filmski hit čiji je naziv upravo taj "Hoću muža", a on izlazi 24. marta.

Život

Izvor: B92

Sreda, 16.03.2022.

09:38

Miloš Biković o ratu i Putinu:
Foto: Printscreen/TV Prva

Miloš Biković je povodom filma gostovao na TV Prva, ali je prokomentarisao i rat između Rusije i Ukrajine, kao i uticaj koji taj rat ima na kulturu i umetnost.

"Glavni akteri filma Hoću muža su voditeljka i profesor psihologije. Ona je htela da se lažno uda, pa je uhvatila nesnađenog čoveka koji predaje o emocijama, ali paradoksalno, ne zna mnogo o njima", rekao je Miloš na početku razgovora.

Uporedio je nepovoljan momenat izlaska filma "Hoću muža" sa trenutkom premijere filma "Hotel Beograd", koja se dogodila gotovo u isto vreme kada je pre dve godine proglašen karantin.

"To je udarac za producenta, o finansijskim gubicima ne bih ni da govorim. Važno mi je bilo da Hotel Beograd bude prikazan u Rusiji i da je Srbija tada prikazana dobro, pa smo promenili sliku o sebi na pozitivniju. To je momenat kada govorite da vam je ipak drago da ste uspeli da završite neki projekat, uprkos situaciji. Slična sudbina je sačekala film Hoću muža. Sad kad je izašao, desio se rat sa Ukrajinom, pa ni tu nisam imao sreće. Reakcije su odlične, nego je atmosfera takva da ljudi manje idu u bioskope", priča Biković. Ipak, bez obzira na trenutno nepovoljnu situaciju, ruska produkcija ni ranije u Evropi nije prolazila dobro.

"Ne bi se ni ranije prikazao film u Parizu i Berlinu, postojala je i tad vrsta animoziteta prema Rusima, ali sada je kulminirala. Ide dotle da se sa repertoara skidaju Dostojevski i Čajkovski. Mislim da je to besmisleno, mislim da je to opasno za ceo svet", iskren je glumac.

Kultura je za njega zajednički jezik sveta, koji svi možemo da razumemo i osetimo na sličan način.

"Kultura i umetnost su jedini koji mogu da povežu ceo svet. Čak i kada je stanje rata, opet možete da se povežeta sa čovekom iza rova, sa nečim što svi razumemo i doživljavamo."

Rat Rusije protiv Ukrajine smatra ne samo oružanim sukobom, već i informativnim.

"Ne vodi se rat samo oružjem, nego i informativno. Čim vam neko traži da odmah iznesete mišljenje, onda se operiše i informacijama", kaže Biković i dodaje:

"Ja ne volim da na komplikovana pitanja dajem pojednostavljene odgovore. Ne bih rekao da se Putin jedno jutro probudio i rešio da ubija ukrajinsku decu. Mi smo bili žrtve, ali smo predstavljani i kao agresori u svetu. To je to licemerje ovog sveta jer ono o čemu nam je korisno i zanimljivo da pričamo, to ćemo javljati, a ostalo mediji ignorišu."

Detaljnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: