Život

Subota, 05.02.2022.

16:56

Spotifaj uklonio više od 100 epizoda Roganovog podkasta - ne i onu od koje je sve počelo VIDEO

Spotifaj je sa svoje platforme uklonio više od 100 podkasta The Joe Rogan Experience, ali nestale epizode nemaju mnogo veze sa kontroverzom oko dezinformacija o koronavirusu.

Izvor: B92, index.hr

Spotifaj uklonio više od 100 epizoda Roganovog podkasta - ne i onu od koje je sve počelo VIDEO
Foto: Profimedia

Jedan od prvih koji je primetio da su epizode uklonjene bio je jedan od Roganovih bivših gostiju, ukrajinsko-američki autor i podkaster Majkl Malis, koji je u petak objavio da su dva njegova pojavljivanja u podkastu izbrisana.

Džo Rogan podelio poznate - Šeron Stoun: "Opasan idiotizam"; drugi poručuju: "Samo tako nastavi" Rogan je danas objavio video na Instagramu u kojem govori o sadržaju starih epizoda, aludirajući na dva videa na društvenim mrežama, jedan u kojem izgovara reč "nigger" (crnac) i drugi u kojem je uporedio crnačku četvrt s filmom Planeta majmuna.

Jutjub uklonio intervju Džoa Rogana sa doktorom - poredio vakcine sa masovnom psihozom

"Ne mogu ništa da učinim da to vratim. Volio bih da mogu. Očigledno da to nije moguće. Sigurno nisam pokušavao da budem rasista i sigurno nikada ne bih želeo nekoga da uvredim iz zabave nečim tako glupim kao što je rasizam", rekao je Rogan u videu na Instagramu.

Svoj snimak je završio iskrenim najdubljim žaljenjem. Komičar nije naveo da li su epizode koje nedostaju izbrisane sa Spotifaja zbog upotrebe problematične reči.

Spotifaj zbog skandala sa antivakserima izgubio 2 milijarde dolara, ali sada ima novu "pretnju"
Do uklanjanja epizoda dolazi dok se oko Rogana vrte kontroverze zbog dezinformacija o koronavirusu u svom podkastu.

Podsetimo, muzičari Nil Jang i Džoni Mičel povukli su svoju muziku sa Spotifaja nakon što je otvoreno pismo koje je potpisalo više od 250 medicinskih stručnjaka, istraživača i profesora ukazalo na Roganov podkast kao dokaz da je striming platforma poligon za širenje dezinformacija o koronavirusu.

Epizoda koja je podigla mnogo prašine u medijima, u kojoj je gostovao dr Robert Malon, a koji imao kontroverzne izjave u vezi sa vakcinama protiv koronavirusa je još uvek dostupna.

Spotifaj se do sada nije oglasio o odluci da obriše više desetina Roganovih podkasta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: