Zbog bizarne teorije da je rođena kao muškarac, Brižit Makron sprema tužbu

Pod heštagom #JeanMichelTrogneux društvenim mrežama u Francuskoj kruži neobična glasina da je 68-godišnja supruga francuskog predsednika Emanuela Makrona rođena kao muškarac.

Život

Izvor: B92

Utorak, 21.12.2021.

11:16

Zbog bizarne teorije da je rođena kao muškarac, Brižit Makron sprema tužbu
Foto: Profimedia

Kako navodi "Le Figaro", francuska prva dama namerava da pokrene pravni postupak i podnese tužbu protiv pokretača ove sulude teorije.

Francuski predsednik ne može bez supruge ni sat i po

Kontroverzna priča objavljena je u ekstremno desničarskom časopisu "Faits et Documents" u septembru, a u njoj se navodi kako je tvrdnja rezultat trogodišnje istrage koju su poduprli mnogi stručnjaci.

List koji je objavio niz bizarnih teorija o javnim osobama, navodno je optužio Brižit Makron da je rođena kao muškarac po imenu Žan-Mišel Tronjo. Nataša Rej, novinarka za koju se navodi da je istraživala tvrdnje, dala je gotovo četiri sata dug intervju mediju "Amandine Roy" o ovoj teoriji, a pre nego što je izbrisan s Jutjuba pregledan je 470 hiljada puta.

Bizarna teorija prelila se na društvene mreže, #JeanMichelTrogneux je postao vodeća tema o kojoj su francuski korisnici Tvitera masovno raspravljali prošle nedelje.

Ovo nije prvi put da se neka poznata žena našla na meti ovakvih teorija, jer su se 2017. godine slične tvrdnje pojavile i o bivšoj američkoj prvoj dami Mišel Obami.

Zanimljivo je da se bizarna glasina u Francuskoj pojavila samo nekoliko meseci uoči sledećih predsedničkih izbora u aprilu sledeće godine, na kojima će prema dosadašnjem istraživanju javnog mnjenja, iako još nije zvanično proglasio svoju kandidaturu, Makron osvojiti drugi mandat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: