Reakcije na stečaj proizvođača mocart kugli: "Ma, ko je pa to jeo"

Vest o tome da proizvođač mocart kugli, čuvenog slatkiša sa marcipanom, ide u stečaj pojedine tviteraše navela da se i povodom ove situacije oglase.

Život

Izvor: B92

Petak, 03.12.2021.

14:52

Reakcije na stečaj proizvođača mocart kugli:
Foto:EPA/ Roland Schlager

Naime, kompanija "Salcburg čokolade" iz Grediga, poznata po proizvodnji mocart kugli, podnela je kod pokrajinskog suda u Salcburgu zahtev za stečaj.

Iako je proteklih godina preduzeće beležilo dobit, prošle godine ga je pandemija teško pogodila, napisao je direktor Kristijan Šigerl. Zbog znatno smanjenog broja turista, manifestacija i proslava, došlo je i do pada prodaje čokoladnih proizvoda, pa tako i mocart kugli.

Na društvenoj mreži Tviter oglasili su se mnogi koji su probali ovaj slatkiš koji se proizvodi od 1948. godine.

Dok su neki razočarani činjenicom da više neće imati prilike da jedu ovaj popularni proizvod, drugi ne deluju nimalo pogođeno, čak im je jednim delom i drago.

"Ja kao strastveni obožavalac a pomalo i ekspert za slatkiše, smatram da su mocart kugle precenjene i lože uglavnom turiste", napisala je jedna tviterašica u objavi. Komentatori njenog posta uglavnom su bili naklonjeni njenom mišljenju, te je jedan od korisnika ostavio komentar: "To vole oni koji nisu probali bajadere i ruske kape".

Pojedini su takođe imali dodatne objave, koje aludiraju na njihov lični ukus, te su se žalili na marcipan u ovom čuvenom slatkišu. A tu je i jedan od simpatičnih mimova kao reakcija na stečaj ovog proizvođača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: