Nova vest
Tenis 5

7.5.2024.

9:42

Rodik ne veruje Nadalu: Majstor je da sakrije karte

Endi Rodik bivši broj jedan svetskog tenisa, uveren je da Rafael Nadal može da zablista na Rolan Garosu.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Iako je rekorder po broju titula u Parizu (14), proteklih dana govorio u prilično depresivnoim tonu, poput toga da "neće igrati ako nije na 100 odsto", Amerikanac kaže da ga to neće zavarati.

Nadal je ovih dana u Rimu, gde će igrati na Mastersu do 19. maja, a u prvom kolu igra sa igračem iz kvalifikacija.

Rodik veruje da španski as ima vremena da tempira formu za početak Rolan Garosa, pod uslovom da je sve u redu sa zdravstvene strane.

"Na početku turnira u Madridu rekao je, 'ne znam da li ću igrati na Rolan garosu'. Ja u to ne verujem. On je majstor da nešto ne obeća, a onda da uradi i više nego što se očekuje", kaže Rodik.

On se prisetio kako se nekada Nadal ponašao kada su ga pitali da najavi mečeve sa nekim od niže rangiranih igrača.

"Tokom svog vrhunca, u prvom kolu Rolan Garosa bi igrao sa nekim ko je recimo na 70. mestu i kada bi ga pitali šta očekuje, rekao bi, 'ne znam, može sve da ode i na njegovu stranu'. Navikao sam da u to ne verujem, prosto bih poludeo kada bih tako nešto čuo, ali verujem da je to uradio jer je sebi govorio u stilu, 'ovo može da bude problem, daj da se potrudim da se to ne desi i da dam sve od sebe", objasnio je Rodik. 

Podeli:

Komentari 5

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 5

Podeli:

EURO 2024

Dok svi ne kolabiramo

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković je dan posle utakmice sa Slovenijom sazvao konferenciju za medije na kojoj je primirio naciju. Ili je makar pokušao to da učini.

Stefan Smuđa

8:00

59 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu