- Vesti -

"Niko nije bezbedan"

Džoni Dep osudio je kulturu poništavanja, koju je uporedio sa zagađenim vazduhom i strahuje da "niko nije bezbedan" od toga.

Izvor: B92
Podeli
Foto:  EPA-EFE/Juan Herrero
Foto: EPA-EFE/Juan Herrero

Glumac, poznat iz "Fantastičnih zveri", već dugo je u sukobu sa bivšom suprugom Amber Herd, nakon što je prošle godine izgubio sudski postupak za klevetu protiv lista "San" zbog teksta koji ga je okarakterisao kao "čoveka koji bije ženu".

Dep (58) se u sredu pojavio na filmskom festivalu u San Sebastijanu u Španiji, gde je trebalo da primi počasnu nagradu "Donostia".

Kako objavljuje Dedlajn (Deadline), glumac je govorio kako se javno mnjenje okrenulo protiv njega u svetlu sudskog spora.

Izbrisali sve filmove u kojima glumi Džoni Dep

"To se može posmatrati kao događaj u istoriji koji je trajao koliko god dugo, ova kultura poništavanja, ova trenutna žurba sa presudom zasnovanom ni na čemu zapravo je zagađen vazduh", rekao je Dep.

"Sada se otrglo kontroli tako da vam mogu obećati da niko nije bezbedan. Nijedan od vas. Niko nije bezbedan. Potrebna je jedna rečenica i nema više tla, tepih je povučen", rekao je on.

Foto: EPA-EFE/Javier Etxezarreta
Foto: EPA-EFE/Javier Etxezarreta

Pročitajte još:

Džoni Dep izgubio spor: "Navodi su u suštini istiniti"

Šta radi Džoni Dep dok ga supruga optužuje za zlostavljanje?

Amber Herd dala izjavu: Evo šta je ispričala o tuči i o kobnoj večeri u kojoj je zadobila povrede

On je dodao: "To se nije dogodilo samo meni, to se dogodilo mnogim ljudima. Ovakve stvari su se dešavale ženama, muškarcima. Deca su patila od raznih vrsta neprijatnosti. Nažalost, u određenom trenutku počinju da misle da je to normalno. Ili da su to zaista oni. Ali nisu."

Dep je tada pozvao javnost da "ustane" protiv ove kulture jer se "nekome koga volite" može desiti da se suoči sa besom "kulture poništavanja".

Holivudska zvezda kasnije je izrazila "zabrinutost da će njegovo prisustvo na festivalu uvrediti ljude, ali da ne želi da uvredi nikoga". Rečeno je da se zahvalio organizatorima na "neprestanoj podršci".

Džoni Dep protiv Amber Herd: Veliki obrt – glumac dobio presudu

Zatim je insistirao: "Nisam ništa radio, samo snimam filmove."

Izgledalo je da je Dep raspoložen na festivalu dok šalje poljupce, pobednički diže pesnicu pozdravljajući publiku dok je prihvatao svoju nagradu.

U avgustu je sudija doneo odluku da će glumcu biti dozvoljeno da se sudi za klevetu uprkos tome što je izgubio na prvom ročištu. Sud je odlučio da prvi ishod ne bi trebalo da poremeti njegov drugi slučaj protiv bivše supruge Herd, koji bi trebalo da se održi u Virdžiniji sledeće godine.

Dep je tužio Amber Herd (35) zbog objave "Vašington posta" iz 2018. godine u kojoj je rekla: "Postala sam javna ličnost koja predstavlja nasilje u porodici i osetila sam svu srdžbu naše kulture prema ženama koje govore."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 168 idi na stranu