Zabeležen dragoceni trenutak istorije: Zajedno princ Filip i poslednja kraljica Jugoslavije FOTO

Crno-belu fotografiju na kojoj poziraju princ Filip i Aleksandra od Grčke, koja je udajom za Petra II Karađorđevića postala poslednja kraljica Jugoslavije, objavio je na Fejsbuku njen sin, trenutni srpski prestolonaslednik, princ Aleksandar II Karađorđević.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.04.2021.

12:58

Default images

"Pokojni vojvoda od Edinburga Princ Filip sa mojom majkom Kraljicom Aleksandrom od Jugoslavije. U to vreme - mladi Princ Filip od Grčke i Danske, sa svojom rođakom Princezom Aleksandrom od Grčke i Danske", napisao je Karađorđević uz fotografiju na kojoj se njih dvoje nalaze u dečjoj dobi.

"Kakve vredne uspomene", "Divna fotografija", "Kakva lepa deca", samo su neki od komentara njegovih pratilaca.

Inače, Karađorđević je odmah nakon vesti o smrti princa Filipa na Fejsbuku izrazio saučešće "krsnoj kumi" britanskoj kraljici Elizabeti, i podelio dve fotografije na kojima je on sa princom. "Sa velikom tugom, moja supruga i ja, kao i čitava kraljevska porodica primili smo vest da se danas upokojio Nj.K.V. Princ Filip, Vojvoda od Edinburga, suprug Nj.V. britanske Kraljice Elizabete II, moje krštene kume. Princ Filip je bio sin grčkog i danskog princa Andreja, rođenog brata grčkog kralja Konstantina, mog pradede po majci. U blaženopočivšem vojvodi imali smo dobrog rođaka i iskrenog prijatelja čija će uspomena večno živeti. Njegov odlazak stvoriće prazninu u srcima svih koji su ga poznavali", napisao je tada Karađorđević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: