- Vesti -

"To je Mikin metod, to je sekta": Još glumaca progovorilo o zlostavljanju čuvenog nastavnika

Nakon što je Milena Radulović javno istupila sa tvrdnjama da ju je, dok je još bila maloletna, silovao čuveni nastavnik glume Miroslav Mika Aleksić, javili su se i drugi njegovi učenici sa svojim traumatičnim iskustvima.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Printskrin/TV Prva
Foto: Printskrin/TV Prva

Pročitajte još:

Igor Jurić o hapšenju Miroslava Mike Aleksića: Jedna od priča za koju smo znali

Tihomir Stanić o Mileni Radulović: "Tražiti od žrtve bilo kakvo objašnjenje - to je zločin!"

Glumica i pevačica Đurđina Radić osvrnula se na svoje odlaske u školu Mike Aleksića i iznela svoj deo priče.

Ispovesti drugih žrtvi Mike Aleksića: "Tražio mi je da ustanem i da se okrenem"

"Juče me je dočekala vest o Miki Aleksiću. Malo je reći da sam i dalje potpuno šokirana događajima i da i dalje ne mogu da shvatim kako se to dešavalo ispred našeg nosa. Kod Mike sam išla 7 godina (sporadično doduše jer nekad nismo imali novca za te časove, a ja sam osećala strašnu krivicu da mi roditelji plaćaju nešto tako skupo čak i kad bi smo došli do nekog novca)", započela je svoju objavu Radić.

Posle podrške - napadi: Užasne poruke Mileni Radulović nakon njene ispovesti

"Posle škole plaćaš 60 evra da ti neko govori da si glup da si debil, debeo i lenj i pritom da urla dok ti sve to govori. Sve je to naravno lepo upakovano "To je vrhunska pedagogija i Mikin metod' . Ali kao mali nemaš pojma. Hoćeš da roditelji budu srećni svi su ponosni jer si izabran kod Mike, Mikino dete, kao da je božija svetlost na tebe pala", navodi glumica.

Navela je, kao i drugi učenici Aleksića, da se za početak časa govorila molitva "Oče nas" kroz kanon, da su postojali dres-kovodi, i da su napamet znali Mikine lične zapovesti, poput "samo Mika vlada" i "kada me lažete, ne lažete vi mene, nego lažete sebe".

Takođe je potvrdila da je postojala zabrana da se roditelji uključuju na bilo koji način.

"Znaš roditelji ti odvajaju od usta da plate Miku Aleksića a ti se žališ. Taj strah koji je on u nama oformio sve vreme mi pravdamo kao 'pa Mika je takav on je strog ali je pravedan' je samo poricanje traume", napisala je Radić.

"Aleksić je moralna nakaza": Stižu poruke podrške za Milenu Radulović

"Hvala Mileni i devojkama, vaša hrabrost i smelost je spasla puno mladih ljudi i napkon prekinula ovu, - pa da je nazovemo pravim imenom sektu. Hvala vam sto javno govorite. Ne predajte se. Vaša snaga inspiriše" zaključila je glumica.

I naša čuvena manekenka Ivana Stanković je otkrila da je preživela psihičko zlostavljanje od strane Aleksića, koji joj je na to, kada je rekla da više prefefira manekenstvo od glume, poručio "rano si krenula grudima kroz život".

Hana Selimović: "I ja vučem traume iz Mikine škole"

Bane Jevtić, srpski glumac, koji je išao u školu kod Miše Aleksića, pružio je reči podrške.

"Zgroženi" Miodrag Radonjić o Miki Aleksiću: "Nijedan znak nije upućivao da se dešava tako nešto"

"Ukratko, moja podrška Mileni. Možda je i moguće. Ja sam bio kod Mike u grupi, pritom sam bio dečak, i nisam mojima prvo smeo, a onda hteo da kažem koja su tamo pravila i koliko sam nesrećan. Deci se ne veruje. Roditelji u velikom broju ne poznaju svoju decu. Plus to su fragilne godine kad misliš da tako mora. Ko je kod kuće dobro prošao kad ocrni učitelja? Niko. Naročito kad je učitelj najpoznatiji u gradu. Ja sam pobegao odande, ali ne smem da zamislim koliko je tokom decenija izmučene dece odande otišlo", rekao je Jevtić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 143 idi na stranu