Ovako je govorio Maradona: "Nisam hteo sve ovo, samo da majci kupim kuću" VIDEO

Legendarni argentinski fudbaler Dijego Armando Maradona preminuo je u 60. godini od posledica srčanog udara.

Život

Izvor: B92

Sreda, 25.11.2020.

18:00

Ovako je govorio Maradona:
Foto: GettyImages/Marcelo Endelli

Jedan od najboljih prikaza slavnog fudbalera uradio je Emir Kusturica u svom dokumentarnom filmu, posvećenom upravo njemu.

U Kusturičinom dokumentarcu Maradona se, između ostalog, osvrnuo i na čuvenu "Božju ruku", odnosno gol rukom koji je dao Engleskoj na Svetskom prvenstvu 1986. godine. Naravno da ga je prokomentarisao u svom stilu, pokazavši da nimalo ne žali za tim trenutkom.

"Bilo je to kao da sam ukrao novčanik Englezu... kao neka dobra fora", objasnio je. Otkrio je još i kako je odbio da se sastane sa britanskim princem Čarlsom jer nije hteo da se rukuje sa nekim "čije su ruke uprljane krvlju".

"Nažalost, za jedan takav život bila su potrebna dva srca, a ne samo jedno. Biće bržih igrača, biće boljih golgetera, ali ćemo teško gledati fudbalera kojeg ćemo toliko voleti", izjavio je Kusturica za Novosti povodom vesti o smrti Dijega Maradone.
Foto: GettyImages/Pascal Le Segretain
Upravo ga je karakter, zajedno sa ličnim stavovima i pogledima na svet, vodio i u društvo nekih od najmoćnijih državnika dvadesetog veka, pa za sebe može da kaže da je bio jedan od najboljih prijatelja sa Fidelom Kastrom, Ugom Čavesom, Muamerom Gadafijem...

"To su ljudi koji su po meni drugačiji i o njima treba pričati. Imao sam priliku da upoznam Emira Kusturicu i Novaka Đokovića, koji su takođe veliki ljudi, ali sa kojima možeš da pričaš na način kao što to ja sada činim s tobom", rekao je Maradona svojevremeno u intervjuu za B92.
Inače, rođen je u Lanusu, ali je odrastao sa mnogobrojnom porodicom u Vilji Fiorito - jednoj od najsiromašnijih četvrti Buenos Ajresa.

Fudbal je počeo da igra pored dvojice starije braće, a nije prošlo previše vremena pre nego što su treneri uvideli da poseduje nešto "posebno".

Na jednom od najranijih snimaka može se čuti kako Dijego ima jedan cilj, pre svih – kupovinu kuće svojoj majci.

Svetsko prvenstvo, Skudeta i još pregršt titula, kaže, nikada nisu bili njegov san.

"Nije moj cilj bio da da danas budem u ovoj kući, niti da igram na svetskim prvenstvima... Moj cilj je bio da igram u (argentinskoj) Primeri i da skupim kintu da kupim majci kuću", rekao je Maradona u drugom delu intervjua

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: