Pronađena kuća Isusa Hrista iz detinjstva? FOTO

Britanski istraživać Ken Dark, arheolog iz Univerziteta Reding, tvrdi da je našao kuću u kojoj je detinjstvo proveo Isus Hrist i da se ona nalazi u Nazaretu, saopštila je danas Evropska asocijacija arheologa na zvaničnom Tviter nalogu.

Život

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 23.11.2020.

20:45

Pronađena kuća Isusa Hrista iz detinjstva? FOTO
Ilsutracija: Deposit photos/carlosphotos

Dark je proveo 14 godina tražeći ostatke samostana sestara Nazareta u Izraelu, u kojem je, prema njegovoj tvrdnji, živeo Isus.

Kako piše Dejli mejl, Dark je na osnovu istraživanja na terenu zaključio da je kuća pripadala Josifu, Marijinom mužu, odnosno Isusovom ocu.

"Kuća je imala nekoliko soba, dvorište, balkon na krovu, a danas se na tom mestu vide jedino stepenice napravljene od kamena i iza kuće je prirodna pećina", rekao je Dark.

Dark priznaje da nema fizički dokaz da je to zaista bila Isusova kuća, međutim, dodaje da je teško naći dokaz koji doseže 2000 godina unazad, dodaje Dejli mejl.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

101 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: