- Vesti -

Ulica u Francuskoj zaglavljena u četrdesetim zbog pandemije FOTO

Jedna pariska ulica ostala je zaglavljena u Drugom svetskom ratu nakon što su producenti filma smeštenog u četrdesete godine prošlog veka morali da napuste set kada je Francuska ograničila kretanje zbog pandemije novog koronavirusa.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: depositphotos, sborisov
Foto: depositphotos, sborisov

Ratni propagandni i socijalistički plakati zalepljeni su na zidovima uz kaldrmu Ru Andrue, u kvartu Montmartr, u kojoj se sada nalaze lažna zlatara, krojačka radnja i prodavnica pića, a sve u dekoru iz ratnog vremena. Nemački ulični znakovi upućuju na medicinske ustanove, prenosi Rojters.

"U slučaju da Pariz u karantinu nije dovoljno dezorijentišući: moj kvart je korišćen kao filmski set kad je uvedena blokada. Sada je ceo blok zamrznut u 1941. godini", napisao je lokalni stanovnik Tim Mekinerej na Tviteru.

Pariz danas liči na grad duhova, devetog dana blokade grada bez presedana u mirnodopskim uslovima, koju je naredio predsednik Emanuel Makron da bi usporio širenje koronavirusa.

Makron je za 67 miliona Francuza dao samo 16 sati da se pripreme za blokadu, ne dajući producentima filma "Zbogom, gospodine Hafman" dovoljno vremena da demontiraju svoj set i vrate ga u 21. vek.

Film u režiji Freda Kavaje adaptacija je istoimene predstave koja govori o Jozefu Hafmanu, jevrejskom draguljaru koji je bio prisiljen da se skriva da bi izbegao naciste.

strana 1 od 126 idi na stranu