- Vesti -

"Više ne podržavam brata": Oglasio se princ Vilijam nakon odluke Harija FOTO

Vojvoda od Kembridža je rekao da je tužan zbog odluke princa Harija da se odvoji od kraljevske porodice i što kraljevska porodica "više nije tim".

Izvor: B92, Tanjug, novosti.rs
Podeli
Foto: Getty/WPA Pool
Foto: Getty/WPA Pool

Pročitajte još:

Obrt u slučaju kraljevskog para: Megan otišla za Kanadu, kraljica molila Harija da sačeka

"Hari i Megan su neuspeli kraljevski projekat": Presedan koji otvara brojna pitanja FOTO/VIDEO

Kraljevska porodica razočarana Harijem i Megan: Ne znaju šta da rade FOTO

"Ceo život sam podržavao brata i štitio sam ga, ali više ne mogu. Mi smo sada dva odvojena sveta. Tužan sam zbog toga. I sve što možemo da uradimo, sve što ja mogu da uradim, to je da ih podržimo i da se nadamo će doći dan kada ćemo ponovo misliti isto. Želim da svi budemo u jednom timu", rekao je princ Vilijam jednom prijatelju, u prvoj izjavi nakon što su princ Hari i njegova supruga Megan odlučili da se odreknu svih kraljevskih dužnosti i time zaprepastili britanski dvor.

Foto: Getty/Anwar Hussein
Foto: Getty/Anwar Hussein

Britanska kraljevska porodica sastaće se u ponedeljak da bi razmotrila dalju budućnost vojvode i vojvotkinje od Saseksa, nakon što je par objavio ove nedelje da će se povući sa dužnosti "viših" članova kraljevske porodice i postati finansijski nezavisan, piše Sandej tajms.

Sastanku na imanju Sandringem prisustvovaće kraljica Elizabeta Druga, princ Čarls, princ Vilijam i princ Hari. Očekuje se da se i Megan, vojvotkinja od Saseksa, ukljući preko video linka iz Kanade, gde se trenutno nalazi.

Ovo će biti prvi put da se viši članovi kraljevske porodice sastanu nakon što su Hari i Megan javno objavili svoju želju, uprkos protivljenju kraljice, da se povuku sa svojih kraljevskih dužnosti i da vreme provede između Britanije i Severne Amerike.

"Sandej tajms" prenosi taksativno i "dnevni red" sastanka i pitanja koja će biti otvorena: koje će zvanične dužnosti obavljati Hari i Megan u Britaniji i inostranstvu u ime kraljevske porodice i vlade, kakve titule će imati, koliko će novca dobiti od kraljice i princa od Velsa nakon što proglase "finansijsku nezavisnost", kao i kakve komercijalne poslove par može da radi.

Foto: Getty/Chris Jackson
Foto: Getty/Chris Jackson

Pred sastanak na najvišem nivou u kraljevskoj porodici, poznavaoci prilika navode da odluke o ulogama Harija i Megan, nakon što odlučili da se odreknu dužnosti, moraju "pažljivo i promišljeno" da budu donete, a da će naredni koraci biti doneti nakon sastanka u ponedeljak.

Britanski list piše i da je želja kraljice Elizabete Druge da se cela situacija razreši "na miru, u narednih nekoliko dana, a ne nedelja". Očekuje se da kompletan plan bude dogovoren i objavljen naredne nedelje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 119 idi na stranu